Gestolen navigatie half vergoed

Een verzekeringsmaatschappij hoeft niet de volledige schade te vergoeden als ingebouwde navigatieapparatuur uit een auto wordt gestolen. Als het apparaat al wat ouder is, mag de verzekering de vervangingswaarde uitkeren, die lager is dan de nieuwwaarde.

Dit blijkt uit een bindende uitspraak van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van het Kifid. In deze zaak werd ingebroken in een zeven jaar oude auto, waarbij de ingebouwde navigatieapparatuur werd gestolen. Van zijn verzekeraar kreeg de automobilist te horen dat navigatiesystemen verouderen en daarom steeds minder waard worden. Volgens de verzekeraar betekent dat een lagere schade en dus ook een lager uit te keren bedrag. In dit geval becijferde de verzekeraar de waardevermindering op de helft, zodat bi8jna €1400 (excl BTW) van de schade voor rekening van de automobilist was.

Niet onredelijk
Een bezwaar van de automobilist werd afgewezen, waarop hij naar het Kifid stapte. Daar kreeg de verzekeraar gelijk. De Geschillencommissie vond het geen onredelijk uitgangspunt dat navigatieapparatuur in zeven jaar de helft van zijn waarde verliest. De automobilist heeft daarom geen recht op een volledige vergoeding van de schade en moet de helft van de nieuwe navigatieapparatuur zelf betalen.

Bron: www.kifid.nl

3 Comments

Door eni (niet gecontroleerd) op za, 29-6-2019 - 15:54

mijn losse navigatie is al heel oud maar door updaten blijft hij te gebruiken en is omdat ik hem er steeds uit haal nog nooit gestolen.
elke verbetering heeft niet altijd een voordeel zo zie je maar.

Door Karine (niet gecontroleerd) op do, 27-6-2019 - 11:52

Mijn verzekering heeft mij voor een 3,5 jaar oud navigatiesysteem ook 50% vergoeding aangeboden.
Hoe vind u dat?--‍♀️

Door Karine (niet gecontroleerd) op do, 27-6-2019 - 11:51

Mijn verzekering heeft mij voor een 3,5 jaar oud navigatiesysteem ook 50% vergoeding aangeboden.
Hoe vind u dat?--‍♀️