Kortlopende reisverzekeringen soms veel duurder dan doorlopende verzekering

Een op de vier mensen die bij Independer kortlopende reisverzekeringen vergelijkt, is goedkoper uit als hij kiest voor een doorlopende reisverzekering. De besparing voor deze groep consumenten kan oplopen tot wel €150 per jaar.

Premieverschillen

In totaal vergeleken bezoekers van Independer 15.622 kortlopende reisverzekeringen in de periode van 14 januari tot 12 februari 2014.  Bijna een kwart van deze mensen kreeg de melding dat een doorlopende reisverzekering voor hen meer dan 6 euro per maand voordeliger is. Independer vergeleek hierbij de eenmalige premie voor kortlopend met de jaarlijkse premie voor doorlopend. Van de groep die inderdaad kan besparen is bijna driekwart meer dan 20% goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. De gemiddelde besparing is 51 euro per jaar.

Besparingsmelding

Independer vindt dat consumenten beter geïnformeerd moeten worden over beide varianten van reisverzekeringen. Via een nieuwe service geeft Independer daarom direct een melding aan bezoekers die kortlopende reisverzekeringen vergelijken, terwijl ze goedkoper af zijn met een doorlopende reisverzekering.
Meer informatie over premieverschillen bij goedkopere doorlopende reisverzekering.

Bron(nen):