PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Mijn zoon heeft bergen schulden

Moeten wij daarvoor opdraaien?

Mijn meerderjarige thuiswonende zoon heeft bergen schulden. Als de deurwaarder beslag komt leggen, lopen dan ook onze spullen gevaar?

Voor de deurwaarder is het niet zo eenvoudig precies vast te stellen van wie welke spullen zijn. Hij zal zich concentreren op de inboedel van de kamer van uw zoon. Het kan veel misverstanden voorkomen als u de aankoopbonnen van de eigen inventaris kunt laten zien. Dan blijft hij daar af.
Ouders moeten hun kinderen als dat nodig is tot hun 21e jaar onderhouden.  Dan denk je aan studie of aanvullend levensonderhoud. Maar ze zijn tot die tijd niet aansprakelijk voor hun schulden

Ouders moeten voor hun kinderen tot 21jaar betalen als dat nodig is, voor hun studie of aanvullend levensonderhoud, zelfs als ze al zelf verdienen. Maar ouders zijn lang niet altijd aansprakelijk voor de schulden van hun kids. Tot 14 jaar zijn de ouders bijna altijd aansprakelijk, tot 16 jaar al niet meer als ze kunnen aangeven dat ze de schuld echt niet hadden kunnen voorkomen. Kinderen van 17 en 18 jaar moeten zelf op de blaren zitten. En dat doen ze volop, want  de helft heeft een betalingsachterstand.

Reactie toevoegen