Nooit meer je auto of autosleutels kwijt

Getty Images

Bent u regelmatig uw autosleutels kwijt? Of parkeert u soms uw auto, en kunt u hem uren later met veel moeite weer terugvinden? Er zijn handige oplossingen voor deze problemen!

Als je je sleutels of andere belangrijke zaken regelmatig kwijt bent, schiet de Nut Mini Smart keyfinder je te hulp. Dit apparaatje à €22,95 is 3,5 x 2,5 x 0,5 centimeter groot en bevestig je aan een item dat je liever niet kwijtraakt. De bijbehorende app gebruik je om de bevestigde Nut Mini terug te vinden.

Niet alleen geeft de Nut Mini een ­geluidssignaal, je kunt met de app ook zien wat de afstand tussen jouw smartphone en het apparaatje is. Zelfs ­buiten het normale bereik van de key­finder vind je hem nog terug, omdat de app de plek vastlegt waar hij voor het laatst contact had. De Nut Mini werkt via bluetooth en de batterij gaat ruim drie maanden mee. www.nuttracker.nl

Op bekend terrein je auto terug­vinden, is niet zo moeilijk. Maar het wordt een ander verhaal als je in een onbekende stad bent. Dan is het erg handig als je makkelijk en vlot je geparkeerde auto terugvindt. Gelukkig zijn hiervoor meerdere apps beschikbaar. In deze apps leg je met een druk op de knop de gps-locatie van je auto vast. Om hem later weer terug te vinden, open je de app en zie je meteen op een kaart waar je auto staat ten opzichte van je huidige positie. Dit type apps biedt verder nog allerlei ­extra’s, zoals hulp bij parkeerplaatsen zoeken en kaartweergave in 3D.

Bron: Plus Magazine

Auteur 
  • David de Wilde