Test: de beste blender

Even snel een smoothie maken, wat groente pureren of enkele ingrediënten mixen. Het kan met verschillende keukenmachines. Wie hiervoor een blender zoekt, koopt het beste...

...de Bosch MMB6174S VitaPower Serie 4.

Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. De Bosch MMB6174S VitaPower Serie 4 (€100) is een middelgrote blender (1200 Watt). In de kan past bijna 1,5 liter. De blender presteert goed bij het maken van een groente smoothie van onder andere peer, banaan, bleekselderij en peterselie. Op het subonderdeel 'babyvoeding pureren' krijgt de Bosch, met nog enkele andere blenders, het hoogste testoordeel. Het gebruiksgemak is hoog en je zet de blender gemakkelijk in elkaar.

Het apparaat wordt geleverd met extra accessoires, zoals een speciale spatel en een 'to go'-mengbeker.
Voor het crushen van ijsblokjes is de Bosch minder geschikt. Hiervoor geven de testers een onvoldoende. Een nog dikkere onvoldoende, testoordeel 2,5, krijgt de Bosch voor geluid. Aan de andere kant, nagenoeg alle blenders scoren hiervoor een dikke onvoldoende.

Staafmixer

Blenders hebben veel overeenkomsten met de goedkopere en handzamere staafmixers. Bij een kleine hoeveelheid is een staafmixer handiger. Nadeel is dat je de staafmixer continu in de hand moet houden. Een blender is vooral geschikt voor grotere hoeveelheden. Je zet hem aan en je hebt je handen vrij. De deksel zorgt ervoor dat de spetters binnenblijven.

Bron(nen):