Test: de beste broodbakmachine

Niet iedereen is tevreden over de kwaliteit van het brood dat bij de bakker of in de supermarkt ligt. Zij bakken liever hun eigen brood. Met de Gastroback 42823 haalt de thuisbakker de beste broodbakmachine in huis.

Dat blijkt uit een test van Besteproduct.nl. De Gastroback (€140) is dankzij afgeronde RVS-design met touchscreen display een opvallend en mooi apparaat. De machine heeft in het deksel een ingrediëntenvakje, waarin je bijvoorbeeld zaden en rozijnen kunt klaarleggen. De machine voegt deze vervolgens zelf op het juiste moment aan het deeg toe. Zo kan je de timer ook gebruiken voor rozijnen- of zadenbrood. Het brood is dan klaar bij het opstaan, of als je uit je werk komt.

De broodpan van de Gastroback is geschikt voor broden van 500, 750 en 1000 gram. De bruining van het brood is instelbaar. De broden die met het apparaat zijn gebakken hebben steevast een lekkere krokante bruine korst, ze zijn vol van smaak en de rozijnen zijn goed gemengd.

Home made

De Gastroback scoort het hoogst op de testonderdelen Bouwkwaliteit/design en Functies/mogelijkheden. Er is een keuze uit 18 programma's, van normaal basic brood en Frans brood tot volkoren en 'sweet bread', brood met additionele ingrediënten als fruitsap, kokos, rozijnen, gedroogd fruit, chocolade of suiker. Het apparaat heeft een speciaal programma voor glutenvrij brood. Ook is er een home made functie, waarmee je geheel je eigen wensen instelt.

Bron(nen):