Groene Wissel Arnhem

Pannenkoekroute Molenplaats

Deze rondwandeling is 7 km lang en start bij station Arnhem. U kunt de wandeling afwisselen met een bezoekje aan het bezoekerscentrum en het watermuseum. Langs deze route is volop horeca aanwezig.

Na de korte afdaling door de stadsrand duikt u het schitterende Park Sonsbeek in. Bij de ingang daarvan treft u gelijk bezoekerscentrum Sonsbeek / Molenplaats en een prachtige watermolen. Langs de Sint Jansbeek (Sonsbeek) lopend komt u langs het Nederlands Watermuseum, vooral voor kinderen heel leuk want voor hen is dit boeiende doe-museum ingericht.

Waterval

Langs de grote vijvers lopend komt u langs een heuse waterval. Onder die waterval is een grotpad en er overheen is een rotspad aangelegd, spannend voor avontuurlijke kinderen (en ouders natuurlijk). Na de vijvers loopt u over een bosrandpad naar kasteel Zypendaal gevolgd door Park Zypendaal. Aan het einde kuiert u wederom langs een watermolen (de Begijnenmolen) en komt tot slot uit onder de poort van de Witte Watermolen: Molenplaats. De bakkerij is kleinschalig, wordt gerund door vrijwilligers en er worden pannenkoeken bereid uit biologisch meel.

Het adres van de wandeling vindt u hier. Er zijn een routebeschrijving, GPS-track en topografische wandelkaart van deze wandeling beschikbaar.

Meer pannenkoekroutes?

Meer pannenkoekroutes kunt u hier vinden.

Bron(nen):
  • Wandelzoekpagina