PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Groene Wissel Arnhem

Pannenkoekroute Molenplaats

Deze rondwandeling is 7 km lang en start bij station Arnhem. U kunt de wandeling afwisselen met een bezoekje aan het bezoekerscentrum en het watermuseum. Langs deze route is volop horeca aanwezig.

Na de korte afdaling door de stadsrand duikt u het schitterende Park Sonsbeek in. Bij de ingang daarvan treft u gelijk bezoekerscentrum Sonsbeek / Molenplaats en een prachtige watermolen. Langs de Sint Jansbeek (Sonsbeek) lopend komt u langs het Nederlands Watermuseum, vooral voor kinderen heel leuk want voor hen is dit boeiende doe-museum ingericht.

Waterval

Langs de grote vijvers lopend komt u langs een heuse waterval. Onder die waterval is een grotpad en er overheen is een rotspad aangelegd, spannend voor avontuurlijke kinderen (en ouders natuurlijk). Na de vijvers loopt u over een bosrandpad naar kasteel Zypendaal gevolgd door Park Zypendaal. Aan het einde kuiert u wederom langs een watermolen (de Begijnenmolen) en komt tot slot uit onder de poort van de Witte Watermolen: Molenplaats. De bakkerij is kleinschalig, wordt gerund door vrijwilligers en er worden pannenkoeken bereid uit biologisch meel.

Het adres van de wandeling vindt u hier. Er zijn een routebeschrijving, GPS-track en topografische wandelkaart van deze wandeling beschikbaar.

Meer pannenkoekroutes?

Meer pannenkoekroutes kunt u hier vinden.

Bron(nen):
  • Wandelzoekpagina

Reactie toevoegen