Linzensalade met feta en tomaat

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl. Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • 150 gram linzen, uit blik
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 50 gram rucola
  • 1 struikje witlof, in stukjes
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 50 gram fetakaas, in stukjes
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Laat de linzen uitlekken en doe ze in een schaal. Meng hierdoor de olijfolie en de azijn en maak op smaak met de zout en peper.
  2. Vermeng alle andere ingrediënten door de linzen heen en serveer met een ciabatta broodje.

Benieuwd naar nog meer slanke en lekkere recepten? Ga dan naar www.valtaf.nl.

Voedingswaarden

Energie 
189kcal
Auteur