Paprikasalade

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl. Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 3 rode paprika's
  • 6 grote tomaten
  • 75 gram rucola
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 50 ml crème fraîche
  • 2 bosuitjes
  • 1 theelepel chilisaus
  • 1 theelepel citroensap
  • zout, versgemalen peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de paprika's 10 min. in de oven totdat ze bijna zwartgeblakerd zijn. Leg de paprika's in een bak en dek deze af met huishoudfolie.

Snij de tomaten in stukjes, meng ze samen in een kom met de rucola en de gesneden rode ui. Hak de bosui fijn en roer ze door de crème fraîche. Voeg de chilisaus en citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.

Verwijder de vellen van de paprika's en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika's in stukjes. Voeg deze ook bij de salade. Meng de dressing door de salade.

Tip: Snijd een aantal blaadjes verse basilicum door de salade.

Voedingswaarden

Energie 
72kcal
Auteur