Pindasoep met rijst en tomaat

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode peper, van zaad ontdaan en fijngehakt
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 rode paprika's, in kleine blokjes gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blik (á 400 gram) tomatenblokjes
  • Versgemalen zwarte peper
  • 150 gram (ongekookte) rijst
  • 200 gram pindakaas

Bereiding

Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de peper, ui en knoflook op een laag vuur. Voeg de blokjes paprika toe en laat deze al roerend 8 minuten op zacht vuur smoren. Voeg de bouillon, tomatenblokjes, peper en 1 liter water toe. Verwarm de soep op laag vuur, onafgedekt, 45 minuten. Roer de soep af en toe even door.

Voeg de rijst toe en laat die 20 minuten zachtjes meekoken, af en toe even roeren. Meng de pindakaas door de soep en laat de soep nog 10 minuten al roerend zachtjes koken. Voeg eventueel wat extra bouillon toe om de soep op de gewenste dikte te brengen.

Auteur