Pittige kruidentagliatelle met veel groente

Dit Italiaanse pastagerecht is zo klaar, makkelijk te maken en heerlijk van smaak.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram courgette
  • 300 gram tomaat
  • 2 uien
  • 100 gram sperziebonen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse salie
  • 4 el verse oregano
  • 200 gram harde worst (salami of zo)
  • 600 gram verse tagliatelle met kruiden
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Snij de courgette, tomaat en ui in kleine stukjes. Maak de sperziebonen schoon en snipper de knoflook. Hak de verse kruiden grof. Snij ook de worst in stukjes.
  2. Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar. 
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook en de ui even aan. Voeg de courgette toe en bak deze ook mee. Voeg de tomaten, worst en verse kruiden toe en breng verder op smaak met peper en zout.
  4. Doe de tagliatelle op een bord en schep de saus er overheen.

TIP: Strooi wat extra Parmezaanse kaas over het gerecht heen. Dat is erg lekker!

Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.

Voedingswaarden

Energie 
432kcal
Auteur