Ratatouille

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Ingrediënten

  • 250 gram mager rundergehakt
  • 750 gram courgettes
  • 2 aubergines (500 g)
  • 2 rode en 2 groene paprika's
  • 500 gram tomaten
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 eetlepel olie
  • Zout, peper
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theeleper gedroogde basilicum
  • ½ l bouillon van een blokje

Bereiding

Groenten wassen. Courgettes, aubergines en de paprika’s in blokjes snijden. Tomaten even in kokend water dompelen, ontvellen en ook in blokjes snijden. Ui en knoflook schoonmaken en fijn hakken.

Olie in een braadpan verhitten. Het gehakt hierin rul bakken. Ui en knoflook mee fruiten en vervolgens de groenten erbij doen. Breng op smaak met kruiden. Voeg de bouillon toe, doe de deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten smoren. Naar keuze kan nog een blikje tomatenpuree worden toegevoegd. Serveer dit gerecht met aardappelpuree.

Auteur