Sorbetijs met vanillesaus

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 eiwitten
  • 600 gram rood fruit naar keuze
  • (bijvoorbeeld; aardbeien, bosbessen, frambozen, etc.) 
  • zoetstof
  • 1 pak halfvolle melk
  • 4 eidooiers 
  • 8 theelepels bloem
  • 4 eetlepels vanille-essence
  • basilicumblaadjes

Bereiding

Week de gelatine en los het op in opgewarmd water. Klop het eiwit stijf. Pureer het rode fruit tot moes, maar houd er een paar achter als garnering. Schep de gelatineoplossing met het fruit en wat zoetstof door het eiwit. Doe het mengsel in een schaal en laat het in de vriezer opstijven gedurende ongeveer 2 uur. Ga zo nu en dan door de substantie met een vork zodat het ijs niet te hard wordt.

Maak intussen de vanillesaus: meng 4 dl melk met de losgeklopte eidooiers en de bloem. Voeg de vanille-essence toe en laat de melk zachtjes warm worden en binden. Laat het allemaal even doorkoken. Voeg zoetstof naar smaak toe. Doe er dan een flinke scheut koude melk bij en roer goed door. Hierdoor komt er geen vel op de saus. Laat de saus koud worden in de koelkast.

Serveer de sorbet met de saus, het overige fruit en een takje basilicum als garnering. 

Auteur