Stelling: 'Ik gebruik een stappenteller, zodat ik voldoende beweeg'

Volgens de beweegnorm moeten we iedere week minstens 150 minuten flink bewegen om gezond te blijven. Wandelen, fietsen, voetballen of hardlopen dus. Maar hoe meet je of je genoeg beweegt? Veel mensen dragen een stappenteller. Heeft u er ook een?

Ja, ik gebruik een stappenteller

De stappenteller houdt moeiteloos bij hoeveel beweging er in een dag zit. Je hoeft er niet eens een te kopen, je kunt ook een gratis app op de mobiele telefoon gebruiken. Goed, de apparaatjes meten de stappen niet precies. En een trap oplopen is zwaarder dan een stukje kuieren door het park, terwijl dat even zwaar meetelt. Maar de uitslag van een stappenteller geeft zeker het verschil aan tussen een actieve dag en een hangdag. Goede motivatie om 's avonds nog een paar keer de trap op en af te gaan.

Nee, ik gebruik geen stappenteller

Die tienduizend stappen per dag zijn helemaal geen hard criterium. Het is ooit verzonnen, maar het is helemaal niet bewezen dat het tellen van 10.000 stappen gezond is. Dus waarom zou je stappen tellen? Bij de beweegnorm gaat het juist erom dat je iets doet waarbij je je spieren gebruikt en waarbij je hartslag omhoog gaat. Of zoals professor Andrea Maier zo mooi zegt: de zweetdruppeltjes moeten op je bovenlip staan. En daarbij: lang niet iedereen kan of wil voldoen aan die beweegnorm.

Wij zijn benieuwd naar of u een stappenteller gebruikt. Reageer hier:

Reactie toevoegen

10 Comments

Door Christina (niet gecontroleerd) op za, 6-2-2021 - 16:05

Ik wil geen stappenteller.
Omdat ik niet afhankelijk wil worden van een apparaat.
Ik ben het helemaal eens met Vrolijk. dus dat hoef ik niet nog eens te schrijven.

Door Harry (niet gecontroleerd) op za, 6-2-2021 - 10:53

Ik ben 70+ en gebruik altijd de stappenteller van mijn Garmin smartwatch. In combinatie met de iPhone (wandelroutes!) geeft dit een schat aan mogelijkheden en informatie. Ik streef naar minimaal 5000 stappen iedere dag en voel me daar prima bij. We wandelen graag en veel, niet alleen dorpswandelingen met de hond, maar ook langere afstanden bijvoorbeeld in zuid-Limburg. Altijd de stappenteller mee! Leuk en motiverend!!!

Door Korrie (niet gecontroleerd) op vr, 5-2-2021 - 19:47

ik heb voor mezelf de norm, dat ik op weekbasis een gemiddelde van 6000 stappen haal. Meestal zit ik daar royaal boven. Het is een indirecte stimulans om vol te houden, ook als ik niet veel zin heb. Met goed weer vervang ik het ook wel door een flink eind te fietsen, meer dan 10 km.

Door Mariëlla (niet gecontroleerd) op do, 4-2-2021 - 20:54

Mijn dagelijkse motivatie!!

Door Maria (niet gecontroleerd) op do, 4-2-2021 - 10:01

Belachelijk zo'n ding, maakt je slaaf van een apparaat....dat nooit, want de mens is vrij geboren. Ik weet zelf of ik genoeg beweeg.

Door Andre (niet gecontroleerd) op wo, 3-2-2021 - 10:37

Stappen tellers gaan niet juist , is bij benadering , is een nuteloos gadget , maar ligt in de markt , is goed voor een schatting , hoeveel je gestapt hebt ,

Door dorien (niet gecontroleerd) op wo, 3-2-2021 - 07:56

als wij gaan lopen zet ik de stappenteller aan, op mijn telefoon. dit gewoon om de nieuwsgierigheid, hoeveel we hebben afgelegd. soms verrast het, en s het meer dan wat we geschat hadden.

Door Vrolijk (niet gecontroleerd) op ma, 1-2-2021 - 23:47

Wat worden we toch geleid en verleidt door wat we allemaal zouden moeten of kunnen?Gebruik je eigen gezond(boeren) verstand en doe dat wat je zelf denkt dat nodig is of kan. Het gras is nergens groener. Stop met je laten te sturen door welke reclame of boodschap dan ook. Wat TE MOOI klinkt is meestal NIET waar! Vertrouw op je eigen gevoel! Ben het eens met vorige reactie van Lya,... lach erom.

Door Lya Hartman (niet gecontroleerd) op wo, 27-1-2021 - 11:23

Moet altijd een beetje lachen als ik zo'n stappentellerwandelaar al loerend op dat apparaatje langs zie schuiven; ik merk 's morgens wel aan m'n gewrichten of ik de vorige dag te weinig, genoeg of teveel beweging heb gehad; ik ben 70+.

Door Helma (niet gecontroleerd) op wo, 27-1-2021 - 10:44

Stappenteller op horloge