Thaise rundvleescurry met aubergine

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 400 gram magere runderlapjes, in blokjes
  • 3 sjalotten, in vieren
  • 2 aubergines, in grove stukken
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ eetlepel Thaise groene currypasta
  • 125 ml vleesbouillon
  • 2-3 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 zakje stoneleeks (8 stuks), in stukken van 4 cm
  • 2 eetlepels verse basilicum, in reepjes
  • 300 gram pandanrijst

Bereiding

Peper tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden. Peper in ringetjes snijden. In braadpan olie verhitten en vlees in 5 minuten al omscheppend aanbraden. Rode peper, sjalot en aubergine toevoegen en 3 minuten meebakken. Kokosmelk, currypasta, bouillon, vissaus en suiker erdoor roeren. Vlees afgedekt in minstens 2 uur op een zeer laag vuur gaarstoven, eventueel vlamverdeler onder de pan. Stoneleeks erdoor scheppen en gerecht zonder deksel nog 5 minuten zachtjes stoven. Basilicum erover strooien. Dit gerecht is lekker met pandanrijst.

Auteur