Wat is Miracle Mineral Supplement?

Heb al 3 jaar chronische bijholte ontsteking, ik ben daar aan geopereerd en heb verder alles al geprobeerd. Nu heb ik Miracle Mineral Supplement gevonden op internet en dat lijkt me wel iets. Zou dat me kunnen helpen?
Mevr. Wieman

Joris Bartstra, journalist met artsendiploma  

Miracle mineral supplement (MMS) is een kwakzalfproduct. Het gaat om flesjes bleekwater die allerlei denkbare kwalen zouden moeten genezen waaronder kanker, aids, en malaria.

Bleekwater is inderdaad een goed ontsmettingsmiddel voor de gootsteen en de wc, omdat het uiterst reactieve zuurstofradicalen afgeeft. Voor het ontsmetten van de handen is het echter al niet geschikt, omdat het reageert met alle vormen van organisch materiaal. Het reageert dus even hard met je handen, als met die bacteriën die er op zitten. Je zou je handen helemaal moeten laten ‘opvreten’ om ze steriel te krijgen.

De gedachte dat je ziekteverwekkers uit je lichaam zou bestrijden door het in verdunde vorm op te drinken of zelfs via een infuus in de circulatie te brengen - zoals je op obscure filmpjes op Youtube.com kunt zien - is ronduit belachelijk. Chronische bijholteontstekingen kunnen heel hardnekkig en vervelend zijn, maar een dergelijk middel zal u niet helpen. Ik hoop dat u niet rookt, want in dat geval is stoppen met roken het eerste wat u kunt doen. Roken verlamt namelijk de trilhaartjes die de bijholten schoonvegen. 

Ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel de vraag aan een expert!