Wat kan je doen tegen draaiduizeligheid?

Dokter Rutger Verhoeff geeft antwoord

Elke week geeft huisarts Rutger Verhoeff antwoord op vragen uit de praktijk. Deze keer: wat kan je doen tegen draaiduizeligheid?

Heb jij ook een vraag voor Rutger? Laat het ons weten en wie weet, zie je jouw vraag hier de volgende keer terug.

Meer video's met dokter Rutger Verhoeff bekijken?

Reactie toevoegen

33 Comments

Door Jojo (niet gecontroleerd) op wo, 25-11-2020 - 16:09

Kom ook wat tegen over oorkaarsen ivm duizeligheid. Doe waar je een goed gevoel bij hebt.

Door Chrit Houben (niet gecontroleerd) op wo, 25-11-2020 - 11:40

Op doktersvoorschrit gebruik ik BETAHISTINE TABLET 8MG. Het gaat er niet helemaal mee weg, maar verminderd de klachten wel

Door Marian Hageman (niet gecontroleerd) op di, 24-11-2020 - 21:44

Ik had 4 jaar geleden bij het opstaan opeens last van draaiduizeligheid. Ik ben toen weer gaan liggen in de veronderstelling dat ik té snel was opgestaan. Was het maar zo'n feest... helaas. Mijn huisarts heeft mij, net als bij Henk Eggens,de BPPV oefeningen laten doen. Ik heb trouw 3x per dag de oefeningen gedaan voor zowel mijn linker als mijn rechterkant (want je evenwichtsorgaan zit immers in beide oren). Na 4 dagen was ik van mijn duizeligheid af! Je moet écht even geduld hebben en trouw blijven oefenen. Let op... let op de hoekligging van het hoofd...je kunt er zelfs een beetje duizelig van worden... klinkt gek, maar het hoort erbij. Het heeft écht gewerkt bij mij! Zie you tube > Epley Maneuver to Treat BPPV Vertigo. Ik zal de juiste link hier inkopieëren. Ik hoop dat het bij iedereen gaar werken die er last van heeft. Maar geen mens is hetzelfde. Kopieer de link en open deze in een nieuw tabblad of webbrowser. Link > https://www.youtube.com/watch?v=9SLm76jQg3g&ebc=ANyPxKr_QSU9lCGACTHuejDL... Succes! Het wordt hier heel duidelijk en langzaam uitgelegd (weliswaar in het Engels) maar ook als je geen Engels kunt verstaan is het duidelijk. Er wordt ook verteld waar het aan ligt en wat er precies gebeurd als je de oefeningen doet. Doe de oefeningen vooral langzaam. Zie het duidelijke instructiefilmpje!

Door Jojo (niet gecontroleerd) op di, 24-11-2020 - 17:09

Kom nu tegen dat een tekort aan gaba kan meespelen bij duizeligheid. Laat je informeren. Er zijn wel supplementen die de gaba-aanmaak kunnen verbeteren maar ik zou niet weten of dat bij jou het probleem kan zijn.

Door Jojo (niet gecontroleerd) op di, 24-11-2020 - 17:01

Weet niet of ik hier namen mag noemen. Ron Borsboom in Eindhoven. Maar misschien dat bij iemand anders wat anders speelt. Soms kan osteopathie helpen.
En denk aan factoren als soms slechte lichtval in huis. Met een diep balkon boven je raam, heb je alleen licht van onderaf. Was zelf niet duizelig maar voelde me wel raar in m'n hoofd in zo'n woning.
Een kinesioloog kan testen waar het probleem zit. Had dat zelf bij mindlink.

Door Jojo (niet gecontroleerd) op di, 24-11-2020 - 16:49

@Jessica, had zelf andere klachten. Vooral hoofdpijn. Atlascorrectie met apparaat leek te werken maar na paar maanden ineens knak. Na nieuwe behandeling weer terug in oude stand. Ben later geweest bij iemand in Eindhoven, die werkt met verloren tweelinghelft, energetische atlascorrectie en fasciatherapie.
Kan van persoon tot persoon verschillen wat de oorzaak/oorzaken zijn. Bijvoorbeeld electrosmog als van wifi, smartphone, electrische wekker, electrisch fornuis enz. Slapen op metaal (bed/matras) verhindert het gezonde aarden en trekt omgevingsstraling aan. Ook vloerverwarmingselementen verhinderen dat je kan aarden.
Zelf ook goede ervaringen met mindlink, om uit te testen waar je klachten vandaan komen en wat je nodig hebt. Kan bijv ook zijn dat je tekorten hebt aan voedingsstoffen of andere ontregelingen hebt.

Door Jessica (niet gecontroleerd) op di, 24-11-2020 - 00:20

@jojo verdween bij jou de duizeligheid na de atlascorrectie en tweelingmanifestatie? Door wie heb je deze behandeligen laten doen?ik heb een atladcorrectie ooit met een apparaat laten doen

Door M.C.G (niet gecontroleerd) op zo, 27-9-2020 - 16:30

Mijn eerste ervaring met BPPD was ook erg angstig. De Epley manoeuvre werkt ook bij mij prima. Voor behandelaars kijk op www.duizeligheidsnetwerk.nl.

Door l l etkx (niet gecontroleerd) op zo, 27-9-2020 - 09:13

Verw u deren va n l u derdomsvlekkenin

Klrr k c

Door Henk Eggens (niet gecontroleerd) op vr, 25-9-2020 - 09:50

Ik heb veel angstige momenten meegemaakt in mijn 72-jarige leven. Maar ik ben nog nooit zo bang geweest toen ik op een ochtend wakker werd, mijn hoofd omdraaide om mijn lief goedemorgen te kussen. Alles draaide om me heen, ik wist niet meer wat boven of onder was. Volkomen de relatie met de aarde kwijt. Doodsangst! Langzaam (uren) werd het rustiger in mijn hoofd. Ik ben dokter, maar wist niet wat me overkwam. De Eerste Hulp arts gaf me medicijnen die niet hielpen. Via internet kwam ik er achter dat het waarschijnlijk positieduizeligheid was (BPPD). Een engel van een KNO-arts bevestigde de diagnose en met een elegante, snelle serie bewegingen van mijn hoofd en lichaam (de Epley manoeuvre) verdwenen de klachten direct. Na maanden kwam de duizeligheid in mindere mate terug. Ik wist toen (via Youtube clips) hoe ik mezelf moest 'manoeuvreren' en ik heb alles onder controle.