Wat moet je doen bij een schimmelnagel?

Dr. Rutger Verhoeff geeft antwoord!

Een schimmelnagel is een verkleurde, verdikte en brokkelige nagel, veroorzaakt door een schimmelinfectie. Hoe kom je van een schimmelnagel af? Dokter Rutger Verhoeff geeft antwoord.

Reactie toevoegen

8 Comments

Door leonards (niet gecontroleerd) op vr, 18-10-2019 - 14:22

IK HEB HET AAN MIJN HANDEN NIET AAN MIJN TENEN ZE ZITTEN WAAR HET LICHT GEEL IS LOS
GEBREUK WEL WAT MEDICIJNEN DUS TABELETTEN IS NIET VOOR MIJ
GROETEN H LEONARDS

Door hennie van Beek (niet gecontroleerd) op zo, 29-9-2019 - 11:30

iedere dag met azijn insmeren, helpt tegen kalknagels

Door Hanny (niet gecontroleerd) op zo, 18-8-2019 - 09:45

Nagel laten freesen door pedicure en 2 maal daags behandelen met ferula kalknagelolie van aromed (verkrijgbaar bij de betere drogist) , een beetje geduld want nagel moet uitgroeien.
Succes verzekerd!

Door P. Witvoet op wo, 14-8-2019 - 08:33

Ik bleek naast de kalknagels ook bloedsuiker
pieken te hebben. Dat houdt de candida gevoed. Laserbehandeling heeft heel kort iets verlicht, maar veroorzaakte ook losliggen van het nagelbed. Blijvend.
Een koolhydraatarm dieet naast azijn zou beter helpen?

Door Elisa (niet gecontroleerd) op vr, 9-8-2019 - 00:57

Mijn schimmelnagel is verdwenen door schimmel weg te laten freesen door pedicure en de nagel 's morgens en 's avonds te deppen met azijn met steeds een schoon wattenstaafje. Doorgaan tot alle schimmel weg is. Vraagt geduld en toewijding.

Door Jojo (niet gecontroleerd) op wo, 7-8-2019 - 19:57

@Gré, wijsheid lijkt me vooral wat doen aan oorzaken, zoals verzuring van het lichaam en candida. Bij mijn lijkt het in elk geval deels te maken te hebben met een verloren tweelinghelft want alle klachten zitten bij mij rechts, zoals eczeemplekje op voet en kalknagels alleen aan die kant. Nu ik daaraan werk met een therapeut is het langzamerhand iets rustiger.

Door Rinco (niet gecontroleerd) op wo, 7-8-2019 - 10:29

Mijn pedicure raadde aan te druppelen met azijn, liefst appelazijn. Heel langzaam lijkt het wel te helpen! Belangrijk is te druppelen en niet met watjes ofzo smeren, want dan smeer je het probleem alleen verder uit.

Door Gré (niet gecontroleerd) op vr, 2-8-2019 - 08:51

Al van alles geprobeerd om van schimmelnagels af te komen. Pillen die je van de huisarts kunt krijgen, kunnen andere klachten aan je organen veroorzaken. Met name je lever. Wat is wijsheid?
Je lever is belangrijker dan een nagel.
Ik heb crème gekocht met 5% urea, dat houdt mijn teennagels iets minder hard. Verder geregeld slijpen en bijhouden, zelf doen of naar de pedicure.