Zalm met limoen en peultjes

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten. 

Ingrediënten

  • 4 zalmsteaks van 150 gram
  • Zout en peper
  • 600 gram peultjes
  • Olijfolie
  • Sap en rasp van 2 limoenen
  • 4 eetlepels Japanse sojasaus
  • 400 gram gele rijst
  • Witte peper

Bereiding

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de zalmsteaks in plakken van een halve cm dik en bestrooi ze met zout en peper.

Kook de peultjes in ca. 4 minuten beetgaar in kokend water met zout. Giet ze af boven een vergiet. Verhit intussen 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakjes zalm heel kort aan beide zijden gaar. (15 seconden op elke kant). Wanneer de pan te vol wordt bak de zalm dan in twee keer. Verdeel de peultjes over de borden en leg hierop de plakjes zalm.

Sprenkel het limoensap, de rasp en de sojasaus over de zalm en peultjes. Lekker met witte peper en gekookte gele rijs ( 1 ½ tot 2 opscheplepels p.p.).

Auteur