Zoektocht van een tobber

Journalist Jan Heemskerk wilde minder piekeren. Hij ging op zoek naar hulp, en schuwde het alternatieve pad niet. Welke hulpverleners zocht hij op? Vind hier de contactgegevens.

Alsmaar piekeren kan heel vervelend zijn. Je maakt je constant over alles zorgen, ziet altijd beren op de weg, verzint desnoods problemen als ze er even niet zijn, slaapt van de weeromstuit beroerd en praat jezelf allerlei waandenkbeelden aan die bepaald geen wonderen doen voor je zelfvertrouwen en de sociale interactie met anderen (“iedereen vindt me vast stom”). Jan Heemskerk was naar eigen zeggen ook een volbloed piekeraar. Hij schreef er een boek over: TITEL.

In Plus Magazine van december doet hij zijn verhaal over zijn zoektocht naar minder piekeruren. Hier zijn de bronnen en contactgegevens voor de hulp die hij in dit artikel beschrijft:

 

Ad Kerkhof: Hulpboek piekeren. Boom uitgever, 192 pag. Onder meer te koop bij:  www.bol.com/nl/f/boom-hulpboek-piekeren/37511395/

 

Meditatiebegeleider en Mindfulness-trainer Suzan van de Roemer. Kijk op de website Mindful-Matters. Zie: www.mindful-matters.nl

 

Yoga nidra door Eliane Bernhard van House of Deeprelax. Zie: www.houseofdeeprelax.com

 

Marjolijn Loderichs van de I Am Academy. Zie:  www.iamacademy.nl

 

Michiel Kaemingk van Tension Tamers www.tensiontamers.nl

 

Het hele artikel is te lezen in Plus Magazine van december 2020.