In de voetsporen van Franciscus

Tijdens zijn leven in de 12e eeuw was Franciscus van Assisi al een inspirerend voorbeeld. Tot de dag van vandaag kunt u zijn spiritualiteit terugvinden in en om Assisi, de stad waar hij is geboren en begraven, en in het Rieti dal, waar hij veel tijd mediterend doorbracht.

Deze reis is helaas niet meer te boeken.
De volgende reizen vindt u wellicht ook interessant en zijn nog wel te boeken:

 • In het spoor van Marc Chagall, een reis langs kerken, cathedralen en musea. Een reis door Frankrijk Duitsland en Zwitserland.
 • Op naar Jeruzalem, een reis die u kennis laat maken met Israël. U ontdekt de cultuur van dit land, zo bezoekt u o.a. Jeruzalem en Bethlehem. Maar u ziet ook wat voo prachtige natuur Israël heeft. Zo ziet u bijvoorbeeld natuurpark Ein Gedi en het 'fort' op de berg Masada in de woestijn.
 • Wandel- en Meditatiereis Santiago de Compostela, gaat u mee met de Wandel- en Meditatiereis naar Santiago de Compostela, de stad met het graf van de apostel Jacobus? Een 15-daagse reis waarbij u dagelijks een deel (20 kilometer) van de beroemde Jacobsroute wandelt.

Tijdens deze 10-daagse wandelreis o.l.v. de Franciscuskenners en creatieve geesten, Hans Sevenhoven en Hettie van Delden, volgt u letterlijk de voetsporen van deze nog steeds inspirerende man. Waar passend, wordt de tocht vermengd met meditatie, het vertellen van verhalen, creatieve en andere werkvormen.

Missing media-item.

DAG 1 wo 12/09: Vlucht
Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – Rome en aansluitend transfer per touringcar naar Assisi

DAG 2 do 13/09: Assisi en St. Franciscusbasiliek
Verkenning te voet van Assisi met z’n eeuwenoude uitstraling. De heilige Franciscus is er geboren en begraven. U bezichtigt o.a. de basiliek San Francesco, één van de belangrijkste religieuze centra van Italië en graftombe van zijn naamgever. ’s Middags een verdere verkenning van Assisi.

DAG 3 vr 14/09: wandelen naar San Damiano en Santa Maria degli Angeli

Een nadere verkenning van de omgeving van Assisi, zo wandelt u naar het klooster van San Damiano en door naar Portiuncula  voor een bezoek aan de Santa Maria degli Angeli en het aangrenzende klooster.

DAG 4 za 15/09: Carceri
Vanuit Assisi loopt u naar de kluizenarij van Carceri, gelegen tegen de helling van Monte Subasio. Na dit bezoek wandelt u terug naar uw hotel.

DAG 5 zo 16/09: San Giovanni
Een echte wandeldag! Vanuit Assisi zet u koers naar Monte Subasio. Over de hellingen van deze berg, gaat u via Armenzano en Nottiano naar San Giovanni. Onderweg geniet u van de prachtige natuur en fraaie vergezichten. Per bus terug naar Assisi.

Missing media-item.

DAG 6 ma 17/09: La Verna en Gubbio
U vertrekt per touringcar uit Assisi naar Rieti  en bezoekt onderweg twee plaatsen, die een belangrijke rol in het leven van Franciscus speelden, Gubbio en La Verna. In Gubbio vond de heilige onderdak nadat hij in Assisi afstand had gedaan van zijn wereldse goederen; hij temde er een wilde wolf en verzorgde er de melaatsen. In La Verna ontving Franciscus in 1224 de stigmata. Nu is er een klooster, eventueel kunt u aan een processie naar de kerk van St. Franciscus deelnemen. Doorreis naar Rieti.

DAG 7 di 18/09: Poggio Bustone
Per bus naar Cantalice, hier mogen de wandelschoenen aan voor een tocht naar Poggio Bustone, een plaats met een klooster waar Franciscus enige tijd verbleef. De reis terug wordt met de bus gemaakt.

DAG 8 wo 19/09: de grotten van Greccio

De dag begint met een busrit naar Terria, waar een wandeling begint naar Greccio. Hier bevinden zich grotten, die dienden als verblijfplaats voor Franciscus en zijn volgelingen.

DAG 9 do 20/09: Cesi
Uw touringcar brengt u vandaag naar Cesi. Hier wordt een heel bijzondere wandeling gemaakt, waar uw reisleiders u ter plekke pas meer over willen vertellen. Een beetje een verrassingstocht dus…

DAG 10 vr 21/09: Terug naar Nederland
Vertrek uit Rieti naar de luchthaven van Rome en aansluitend vlucht per KLM naar Amsterdam.

Missing media-item.

Overnachtingen

Assisi        5 nachten     Hotel Fontebella****
Rieti        4 nachten    Miramonti hotel****

Reisbegeleiding

Hans SevenhovenHans Sevenhoven
Hans Sevenhoven: zojuist gepensioneerd pastoraal werker te Duiven. Was meestentijds werkzaam in franciscaanse instellingen als Franciscaanse Beweging en Franciscaans Studiecentrum. Kent Assisi en omgeving, het Rietidal, de cultuur, de geschiedenis, en de verhalen over Franciscus en zijn broeders en zusters die daarbij passen, op zijn duimpje. Loopt graag een eind weg op de Veluwe, het Bergerbos en de Rijnstrangen; de berg Subasio en het dal van Spoleto. Komt daar - ook met andere mensen - tot rust en tot zichzelf.

Missing media-item.Hettie van Delden
Hettie van Delden begeleidt oudere vrouwelijke religieuzen in Wijchen en was pastoraal werkster. Leeft vanuit de franciscaanse spiritualiteit en komt al heel wat jaren in Assisi en het Rietidal. Is vertrouwd met diverse creatieve werkvormen binnenshuis en in de vrije natuur. Is moeder van drie kinderen en heeft sinds kort ook al drie kleinkinderen. Houdt van wandelen en fietsen. Heeft in Umbrië al heel wat kilometers te voet afgelegd. Hettie geniet met volle teugen van dat mooie land. De berg Subasio - dat is echt haar plekje.

Reisdata

12 t/m 21 september 2012 Niet meer te boeken

Reissom voor deze 10-daagse wandelreis

De reissom bedraag € 1498,- per persoon
De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt € 175,-

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Rome v.v.
 • Luchthavenbelasting + brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijft in 4-sterren accommodaties o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunchpakket op dag 4, 5, 7 en 8
 • Excursie en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids en reisleiding
 • Fooien

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering € 16,00
 • Annuleringsverzekering 6% van de reissom
 • Lunches overige dagen
 • Consumpties tijdens diner of op terras
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

Nota Bene

De groep bestaat uit minimaal 20 personen. De reis is geschikt voor een ieder die over een goede gezondheid beschikt en in staat is om een aantal dagen 15 – 20 km te lopen over niet altijd effen terrein. In de wandelingen zijn enkele afdalingen maar ook beklimmingen (heuvelopwaarts wandelen) opgenomen.

Deze Plusreis wordt uitgevoerd door DrieTour Reizen, welke lid is van de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

Auteur 
 • Redactie