5x spannende boeken voor deze zomer

Getty Images

Zin in een spannend boek? Deze vijf boeken zijn onlangs verschenen en hebben gemeen dat je wilt weten hoe het afloopt. Ideaal voor de warme en regenachtige zomerse dagen.

1. Het huis van berouw: nadat Rens haar verloofde in de steek liet omdat hij vreemdging, richt ze zich op de renovatie van een vervallen landhuis in Friesland. En dan wordt het lichaam van haar ex in de tuin gevonden. Thriller van Anita Terpstra. Uitg. Cargo, €20,99.

2. Aquitanië, land van water: een spannende historische roman van de Spaanse Eva García Sáenz de Urturi over een van de meest intrigerende vrouwen van de middeleeuwen, de dochter van de hertog van Aquitanië. Uitg. AW Bruna, €20,99. 

3. Koninkrijk: een ijzingwekkende tragedie over twee broers, één vrouw en een nooit opgeloste moord uit het verleden. Van Jo Nesbø, de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen. Wereldwijd verkocht hij meer dan 45 miljoen exemplaren. Uitg. Cargo, €22,99.

4. Valse getuige: Leigh en haar zus Callie zijn geen slechte mensen, maar meer dan twintig jaar geleden hebben ze iets vreselijks gedaan. Ze dachten ermee weg te komen; ze hadden het mis. Thriller van Queen of Crime Karin Slaughter. Uitg. HarperCollins Holland, €22,99.

5. Waan je in een andere wereld: verzamelbundel met spannende Ik Vertrek-verhalen van de auteurs van De Crime Compagnie, onder wie Marelle Boersma, die het genre op de kaart heeft gezet. Uitg. De Crime Compagnie, €6,99.

Auteur 
  • René Boers