Buitenexposities zomer 2022

Getty Images

De temperaturen lopen op, de zomer is in aantocht. Tijd voor een mooie wandeling in de buitenlucht, waar ook nog wat kunstzinnigs te zien is. Vier zonnebrandcrème-tips.

1. Prado in Breda

Omdat de Ronde van Spanje dit jaar Breda als startplaats heeft, kun je deze zomer de buitententoonstelling Prado in Breda bekijken. Dertig schilderijen uit de collectie van het Prado vertellen verhalen over de gezamenlijke geschiedenis van Spanje en Breda. Een geschiedenis die begon met een warme vriendschap tussen het Spaanse koningshuis en de Bredase familie Nassau en uitmondde in de Tachtigjarige Oorlog. De reproducties van de schilderijen hangen aan de hekken van stadspark Valkenberg (John F. Kennedylaan). Prado in Breda is te bekijken t/m 21 augustus, de dag van de start van de Ronde van Spanje.

Trailer:

2. Land Art Delft

Land Art Delft is een beeldentuin in de polder van Midden-Delfland. In de loop der jaren hebben kunstenaars uit binnen- en buitenland beelden van verschillende materialen toegevoegd. De kunstwerken komen in de rust van de natuur met de panoramische vergezichten helemaal tot hun recht. Je kunt gratis parkeren bij TOP Ackerdijkse Bos aan de Rotterdamseweg 195 in Delft. Daar vind je twee informatiepanelen over het gebied en een plattegrond van het park. Ook kun je voor €5 een boekje met kunstroute/plattegrond kopen bij de receptie van het nabijgelegen Art Centre Delft aan de Rotterdamseweg 205. Het park is verder vrij toegankelijk.

Trailer:

3. Paradys

In de koninklijke bossen van Parklandschap Oranjewoud reflecteren kunstenaars uit alle hoeken van de wereld op het idee van ‘het paradijs’ tijdens de kunsttentoonstelling Paradys. Speciaal voor deze tentoonstelling maakten ze nieuwe, ruimtelijke kunstwerken, geïnspireerd door de omgeving en de rijke geschiedenis van Oranjewoud. De Nederlandse kunstenaar Erik van Lieshout werkt ter plekke aan een bloemenmozaïek. Een ticket voor Paradys kost €15, voor kinderen t/m 15 jaar is de toegang gratis. Tickets op www.paradys.frl

Trailer:

4. Art in Oisterwijk

Het historische centrum van Oisterwijk is tot en met 26 juni getransformeerd tot een kleurrijk inspirerend openluchtmuseum. Tijdens de tweede editie van Art in Oisterwijk exposeren 35 kunstenaars uit twaalf verschillende landen in totaal vijftig beelden midden op de Lind.

Trailer:

Auteur 
  • René Boers