Cultuurtip: 10 thrillertips

Getty Images

Traditiegetrouw wordt in de maand juni de winnaar van de Gouden Strop bekend gemaakt, de prijs voor het beste spannende boek van het afgelopen jaar. Maar er zijn in de tussentijd alweer heel wat nieuwe thrillers verschenen. Tien pageturner-tips voor de zomermaanden.

1. Rateiland: de succesvolste Noorse thrillerauteur Jo Nesbø (wereldwijd meer dan 33 miljoen boeken verkocht) richt zijn blik op een wereld die in de greep is van een pandemie waar geen vaccin tegen bestand is. Uitg. Cargo, €23,99.

Trailer:

2. Het geheim van Gent: Steve Berry combineert spanning en intrigerende historische feiten als geen ander. We volgen onderzoeker Nick Lee bij zijn gevaarlijke zoektocht naar de verdwenen panelen van Het Lam Gods. Uitg. De Fontein, €22,05.

Trailer:

3. De Hollander: het eerste deel uit een reeks waddenthrillers van Mathijs Deen. Rechercheur Liewe Cupido, Duitser van geboorte, opgegroeid op Texel, bijt zich vast in de zaak van de dood van een ervaren wadloper. Hoe meer hij te weten komt, hoe raadselachtiger de omstandigheden omtrent diens dood. Uitg. Alfabet, €19,99.

Trailer:

4. Faust: ‘Wat weet Sara Nowak?’ Het is de laatste vraag die priester Jürgen Stiller te horen krijgt voor hij wordt geëxecuteerd door een terrorist met de codenaam Faust. Het zal het begin zijn van een verbeten jacht om de Zweedse politieagente Sara Nowak op te sporen en te vermoorden. Vervolg op de succesvolle thriller Geiger van Gustaf Skördeman. Uitg. Cargo, €21,99.

Trailer:

5. Haar woorden: wat gebeurt er als je degene ziet van wie je zeker weet dat je die twee jaar eerder vermoord hebt? Een nieuwe psychologische thriller van Louise Candlish, die eerder Ons huis en Nieuwe vrienden schreef. Uitg. Volt, €22,99

6. Weerloos: verpleegkundige Evie verdwijnt na afloop van haar dienst van de aardbodem. Als ze na een week weer opduikt, heeft ze geen herinneringen aan de dagen ervoor. Alweer het veertiende deel van de Anne Kramer-reeks van oud-hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie Joop van Riessen. Uitg. De Kring, €19,99.

7. Vanuit het niets: twee mannen worden onbedoeld elkaars vijand, enkel omdat de landen waar ze vandaan komen met elkaar in conflict zijn. Een nagelbijtend spannend verhaal met herkenbare universele thema’s als terrorisme, identiteit en globalisering van Julia Navarro. Uitg. Wereldbibliotheek, €24,99.

8. De Ripper Connectie: auteur Gerrit Barendrecht gaat terug naar 1889. Een prostituee wordt gevonden, hevig toegetakeld op een manier die onmiskenbaar het gruwelijke werk is van Jack the Ripper. Alleen ligt het slachtoffer niet in de straten van Londen, maar in een steeg in Amsterdam. Uitg. Luitingh-Sijthoff, €20,99.

9. Sparringspartners: drie spannende verhalen van de meester van de legal thriller John Grisham. Auteur van meer dan dertig boeken, waarvan er vele zijn verfilmd. In zowel zijn boeken als in zijn eigen leven voert hij strijd tegen onrecht en trekt hij zich het lot aan van diegenen in de samenleving die er alleen voor staan of niet de middelen hebben om voor zichzelf op te komen. Uitg. A.W. Bruna, €22,99.

10. De gunst: alles in het leven van Jude loopt op rolletjes tot ze haar oude vlam Liam ontmoet. Die haar om een gunst vraagt. Ze stemt toe maar krijgt even later een telefoontje van de politie: Liam is vermoord. Daarna moet ze alles op alles zetten om het er zelf levend van af te brengen. De nieuwste van het schrijversechtpaar Nicci French. Uitg. Ambo Anthos, €22,99.

Extra tip De Crime Compagnie viert in juni haar tienjarig jubileum en biedt al haar ebooks aan voor slechts €1,99! Bovendien hebben alle auteurs van De Crime Compagnie een kort verhaal geschreven met het cijfer 10 in de hoofdrol. Dit ebook is gratis te downloaden bij alle online boekhandels en onder deze link >>

Auteur 
  • René Boers