PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Cultuurtip: Angsten overwinnen met Marc de Hond

Welke expositie, theatervoorstelling of bioscoopfilm mag u niet missen? Met welke cd, tv-serie of welk boek doet u uzelf een plezier? Iedere week geeft René Boers, redacteur Cultuur van Plus Magazine, een tip voor het weekend.

Marc de Hond staat tot en met 16 mei in het theater met zijn voorstelling ‘Wie bang is, krijgt ook klappen’. Daarin legt hij uit hoe het hem lukte zijn angsten te overwinnen en hoe het grote oorlogsgeheim van zijn opa daar een belangrijke rol in speelde. Marc de Hond (zoon van opiniepeiler Maurice de Hond) zit in een rolstoel als gevolg van een dwarslaesie na een medische fout.

Geen avondje zwartkijken

In het januarinummer van Plus Magazine licht Marc de Hond zijn nieuwe show toe:

“Enige tijd geleden kwam ik achter het geheim van mijn opa. Hij had in de Tweede Wereldoorlog veel mensen het leven gered, maar daar praatte hij nooit met ons over. Dat dappere verhaal is de rode draad in mijn voorstelling ‘Wie bang is, krijgt ook klappen’, die gaat over het overwinnen van angst. Op de middelbare school, toen de Berlijnse Muur gevallen was, dacht ik echt dat de conflicten de wereld uit waren. Maar nu zie ik weer angsten waarvan ik dacht dat die er nooit meer zouden komen: voor terroristische aanslagen, moslims, asielzoekers. Op televisie lijkt angst wel het belangrijkste thema in de politiek.”

“Maar deze voorstelling wordt zeker geen avondje zwartkijken, er zit een hoop humor in”, vervolgt hij. “Ik ben een optimist, geloof in het goede van de mensen en hun vermogen om angsten te overwinnen. Onze voorouders hebben in hun evolutie van miljoenen jaren niet anders gedaan. Vroeger was ik ook bang, in het donker, om te spreken in het openbaar, maar nu gelukkig niet meer. In de voorstelling vertel ik hoe het me is gelukt om daar controle over te krijgen. Daarbij helpt dat ik erg rationeel ben en niet in mijn emoties blijf hangen. Angst kan je onnodig in de weg zitten om je droom achterna te gaan.”

Klik hier voor de speellijst.

Foto: Bastiaan Musscher