Cultuurtip: Avontuur onder water

Vanaf nu minimaal een half jaar te zien in het Omniversum: ‘Turtle Adventure’. Op het 840 vierkante meter grote koepelscherm van dit Haagse filmtheater is het net alsof je meezwemt met zeeschildpad Bunji. Voor jong en oud een belevenis.

Honderd miljoen jaar

Zeeschildpadden behoren tot de oudste wezens op aarde. Al meer dan honderd miljoen jaar doorkruisen ze de oceanen. Ze overleefden alle natuurrampen en spelen een cruciale rol bij het behoud van een gezonde voedselketen onder water. Deze opmerkelijke reptielen zwemmen vijftig jaar lang vele duizenden kilometers en keren uiteindelijk weer terug naar hun geboorteplaats om met de eieren die ze leggen een nieuwe generatie te starten.

Spannende avonturen

De film ‘Turtle Adventure’ volgt de levenscyclus van het groene zeeschildpadje Bunji. Vanaf haar geboorte op Great Barrier Reef in Australië zwerft Bunji door de oceanen. Onderweg ontmoet ze bijzondere zeebewoners, zoals walvissen, zeepaardjes, haaien en clownsvissen, en beleeft ze spannende avonturen. Een fascinerend schouwspel op het reusachtige koepelscherm van het Omniversum.

Klik hier voor het reserveren van kaartjes.