Cultuurtip: bioscoop in huis

Naar de bioscoop gaan is momenteel geen optie, maar je kunt wel de bioscoop in huis halen bij deze drie streamingplatforms. Je bent geen abonnementskosten kwijt, je betaalt gewoon per film, serie of documentaire. 

Pathé Thuis: Let him go

Bij Pathé Thuis kijk je vooral naar films die in de Pathé-bioscopen vertoond worden, de populaire films voor een grote doelgroep. Vanaf 2 april is de spannende thriller ‘Let him go’ te zien. Na het overlijden van hun zoon verlaten de gepensioneerde sheriff George (Kevin Costner) en zijn vrouw Margaret (Diane Lane) hun ranch in Montana om hun kleinzoon te redden. Hij is in handen gekomen van de gevaarlijke familie van de nieuwe man van hun schoondochter.

Trailer:

MyLum: The Restaurant

Niet alleen voor films, maar vooral voor series ben je bij MyLum (www.mylum.tv) aan het geode adres. Vanaf 29 maart is de vier afleveringen tellende special ‘The Restaurant’ te zien, een vervolg op de drie seizoenen van dit populaire Scandinavische drama. De Löwander-familie weet het restaurant in 1951 in Stockholm open te houden ondanks tegenslagen. Dochter Nina had ooit een passionele relatie met de kok, Calle, maar beiden zijn getrouwd. Toch flakkert hun liefde opnieuw op. Zijn ze beried de prijs te betalen om hun harten te volgen? 

Trailer:

Picl: Camino

Films en documentaires die nu in het filmhuis draaien (of recent gedraaid hebben), stream je voor de prijs van één bioscoopkaartje exclusief op Picl (www.picl.nl). Zo is vanaf 1 april de documentaire ‘Camino’ te zien. Hoofdpersoon, regisseur en cameraman is Martin de Vries, die de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella loopt. Zonder noemenswaardige voorbereiding legt hij 1600 kilometer af in bijna zeventig dagen. Tijdens het wandelen filmt hij zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen. Stap voor stap probeert hij uit te vogelen waarom hij dit avontuur is aangegaan. 

Trailer: