Cultuurtip: O, kom er eens kijken

Het sinterklaasweekend staat voor de deur. Tussen het coronaproof vieren door is er de televisie voor ontspanning, troost of informatie. Voor elke dag een tv-tip.

4 december: Hope Springs
In deze romantische komedie van regisseur David Frankel (The Devils wears Prada) spelen Oscar-winnaars Meryl Streep en Tommy Lee Jones een echtpaar waarvan het huwelijk op de klippen dreigt te lopen. Kay en Arnold gaan in huwelijkstherapie bij relatietherapeut Dr. Feld (gespeeld door komiek Steve Carell), in de hoop dat ze de vonk, waardoor ze ooit op elkaar verliefd werden, kunnen aanwakkeren. Te zien op NPO3 om 22.30 uur.

5 december: The Beatles
Sinterklaasavond staat op NPO2 Extra voor een groot deel in het teken van The Beatles. Leo Blokhuis trapt om 19.15 uur af met zijn documentaire Beatlemania, waarin hij op zoek gaat naar de muzikale wortels van de beatbands in Liverpool. Om 22.00 uur begint de muziekdocumentaire The Beatles-Eight Days a Week, een terugblik met unieke beelden van live-optredens in de periode 1962-1966. En tot slot om 23.40 uur een documentaire over het concert dat The Analogues in Liverpool gaven in 2018. Zij speelden toen het nog nooit eerder live uitgevoerde White Album van The Beatles.

6 december: Wat achterblijft 
De Teledoc Campus Wat achterblijft van regisseur Loes Janssen volgt drie zussen die kort na het overlijden van hun moeder voor de taak staan hun ouderlijk huis leeg te halen. Door het opruimen worden ze opnieuw geconfronteerd met de dood van hun moeder en het onvermijdelijke afscheid van spullen die de herinnering aan hun verleden in leven houden. Te zien op NPO3 om 23.25 uur.