Cultuurtip: Terug in de tijd

Huis van Katoen en Nu
Huis van Katoen en Nu

Wie zich graag nog eens onderdompelt in de sfeer van de jaren 70 en 80, kan nu zijn hart ophalen in Almelo. Het museum en cultuurcentrum Huis van Katoen en Nu brengt je jeugdherinneringen weer tot leven.

Oh-ja-gevoel

Je speelde buiten tot de lantaarns aangingen, je at macaroni met smac en je speelde PacMan op een Atari-spelcomputer. Voor sommigen voelt het nog als de dag van gisteren, maar het is alweer veertig à vijftig jaar geleden. Dat er veel veranderd is, wordt duidelijk als je met een oh-ja-gevoel door de kleurrijke ruimtes van het Huis van Katoen en Nu loopt.

Zündapp bromfiets
Huis van Katoen en Nu

Kijk je ogen uit bij een prachtige Fiat 500, een stoere Zundapp of een hippe Puch. Zing mee met U2 of Michael Jackson. Geniet weer van Swiebertje, André van Duin of Q&Q en verbaas je over de mode uit die tijd. Ook kun je je oude straat of school terugvinden en voorwerpen bekijk die we nu allang niet meer gebruiken.

Fiat 500
Huis van Katoen en Nu

Gratis entree

Het Huis van Katoen en Nu wordt ook wel de huiskamer van Almelo genoemd, vanwege de vele gratis activiteiten en interessante exposities die het organiseert sinds 2014. De naam van het museum verwijst naar de musical ‘Van Katoen & Nu’, die destijds als stadsmusical werd opgevoerd en ging over de opkomst en teloorgang van de textielindustrie in Twente. 

Mode voor hem en haar
Huis van Katoen en Nu

De expositie ‘70s/80s’ is nog tot 1 september te bewonderen in hartje centrum aan het Marktplein 35 in Almelo. Geopend van woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur. De entree is - net als de koffie die klaarstaat - gratis. 

www.vankatoenennu.nl

Kamer jaren 70
Huis van Katoen en Nu
Auteur