We geven 100 boeken weg!

Als je leest ben je nooit alleen. De Boekenweek van 6 tot en met 14 maart is jammer genoeg uitgesteld tot de zomer, maar we geven toch van deze twintig recente titels elk vijf boeken weg.

Kans maken op één van deze boeken? 
Welk boek zou u graag willen hebben? Vul uw voorkeur in, samen met uw adresgegevens, zodat we hem kunnen opsturen. Inzenden voor 20 maart.

---

1. Het China-gevoel van Pearl S. Buck: Bettine Vriesekoop deelt haar fascinatie voor oud-Nobelprijswinnaar Pearl S. Buck (1892-1973) met de lezer. Twee westerse vrouwen die China van ­binnenuit hebben leren kennen. Uitg. Brandt, €22,50.

2. Hond vermist: journaliste Kate Spicer adopteert de hond Wolfy, maar als hij verdwijnt is ze in alle staten. Ze roept de hulp in de hulp van bloggers, nachtelijke joggers, helderzienden en beroemdheden. Waargebeurd. Uitg. HarperCollins Holland, €17,50.

3. Donkerdrif: Kaapse wijn, hebzucht en moord zijn de ingrediënten van de nieuwe thriller van Deon Meyer, de bestsellerauteur van misdaadromans met Zuid-Afrika als decor. Hij verkocht al meer dan 300 miljoen boeken in Nederland en België. Uitg. AW Bruna, €22,99.

4. Oorlogsvader: Catherine Keyl blikt terug op haar jeugd en de rol die haar vader daarin speelde. Hij keerde na de bevrijding in 1945 terug uit concentratiekamp Sachsenhausen en zijn emoties tekenden het gezin waar zij in opgroeide. Uitg. Just Publishers, €17,50.

5. Geiger: thriller van de Zweed Gustaf Skördeman. Bijna dertig jaar na het einde van de Koude Oorlog worden veiligheidsdiensten opgeschrikt door een telefoontje van een oude bekende. Waarom is hij weer actief en wat is zijn doel? Uitg. Cargo, €20,99.

6. Tuva-De jacht: twee lichamen liggen diep in de bossen bij een afgelegen Zweeds dorpje. Hun ogen ontbreken. Tuva Moodyson, een dove verslaggever van een lokaal krantje, bijt zich vast in de zaak. Thrillerdebuut van de Britse schrijver Will Dean. Uitg. A.W. Bruna, €20,99.

7. De sneeuwpanter: op uitnodiging van een beroemde natuurfotograaf neemt de Franse avonturier en schrijver Sylvain Tesson deel aan een extreme expeditie op de onherbergzame, ijskoude en hooggelegen vlaktes van de Himalaya. Uitg. De Arbeiderspers, €20,99.

8. Zachtop lachen: radiopresentator Malou Holshuijsen schreef een autobiografische roman over een jeugdtrauma waar ze jaren mee heeft rondgelopen. Ze doet dat aan de hand van gesprekken tussen de verteller en haar psycholoog. Uitg. AW Bruna, €20,99.

9. De Minister: een tweede thriller van Hans Faber met misdaadjournalist Vince van Zandt in de hoofdrol. Deze keer raakt hij geïnteresseerd in een zaak waarbij na de bezetting van een varkensstal het lichaam van een jonge activiste wordt gevonden. Uitg. The House of Books, €22,99.

10. De Duw: psychologische thriller van de Canadese schrijfster Ashley Audrain over de verwachtingen die we van het moederschap hebben, de breekbaarheid van een gespannen huwelijk en de vraag of liefde onvoorwaardelijk is. Uitg. Prometheus, €20,99.

11. Doe en denk als Coco Chanel: in 2021 is het vijftig jaar geleden dat Coco Chanel overleed. Dit boek laat zien wat wij vandaag de dag van de invloedrijkste modeontwerper aller tijden kunnen leren. Ofwel, haal Coco als lifecoach in huis. Uitg. Kosmos, €15.

12. Al het blauw: de 19-jarige Simon krijgt een relatie met Carla Binotto, een getrouwde Italiaanse barvrouw, die twintig jaar ouder is. Roman van Peter Terrin over vriendschap en liefde, en over de breekbare zoektocht naar een eigen identiteit. Uitg. De Bezige Bij, €21,99.

13. Ode aan het ei: als je nog geen eier­liefhebber was, word je het wel door dit boekje van Guus en Sara Luijters. Het staat boordevol weetjes, anekdotes, ­recepten, interviews en de rol van het ei in de kunst en literatuur. Verschijnt 2 maart. Uitg. Nw A’dam, €10.

14. Brandende meisjes: nieuwe thriller C.J. Tudor, de Britse vrouwelijke Stephen King. Een dominee arriveert met zijn 14-jarige dochter in een dorp om een nieuwe start te maken en wat tot rust te komen. Maar rust is het laatste wat ze er vinden. Uitg. AW Bruna, €20,99.

15. Noorderlicht: ijzingwekkende thriller van Mariska Overman. Vier vrouwen zijn op een zeilschip in de winterkou van Noorwegen op zoek naar het befaamde noorderlicht. Maar ze zoeken ook een slachtoffer: iemand moet dood. Uitg. Crime Compagnie, €18,95.

16. Tante Jo: Volkskrant-columnist Sander Donkers had een heel bijzondere tante: Tante Jo, inmiddels 25 jaar geleden overleden. Hij begon afgelopen jaar over het alledaagse leven van zijn tante te schrijven en dat maakte veel los bij de lezers. Uitg. Lebowski, €15.

17. Het Grote Niets: deze tragikomische familieroman van Nadav Vissel laat zien hoe het is om op te groeien in een familie die de oorlog heeft overleefd. Ofwel hoe de Tweede Wereldoorlog nog steeds voortleeft in volgende generaties. Uitg. Signatuur, €20.

18. Als je me ziet: ontvoeringsslachtoffer Flora dacht altijd dat haar ontvoerder zijn geheimen mee het graf in had genomen, maar is dat werkelijk zo? De Amerikaanse Lisa Gardner verkocht wereldwijd inmiddels meer dan 22 miljoen boeken. Uitg. Cargo, €20,99.

19. Indisch requiem: thriller van Tomas Ross tegen de achtergrond van de naoorlogse Nederlands-Indische onafhankelijkheidsstrijd. Hoofpersoon Arnie Springer komt terecht in de slangenkuil van Amerikaanse en Russische inlichtingendiensten. Uitg. Cargo, €19,99.

20. De dubbele waarheid: Roelof Smit toont twee kanten van één verhaal. Over hoe complex een #MeToo-geval kan zijn. Wat is er werkelijk gebeurd? Wie is de dader en wie is het slachtoffer? Het is aan de lezer over om een oordeel te vormen. Uitg. Nw A’dam, €20,99.