Zes gratis virtuele tours door Nederlandse musea

Binnenkort openen de musea weer hun deuren, zij het met beperkingen. Maar u kunt ook vanuit huis genieten van de virtuele rondleidingen. De meeste musea bieden die via hun website aan. Een aantal Nederlandse musea heeft ook eigen apps ontwikkeld, met allerlei interactieve mogelijkheden.

Deze zijn te downloaden op smartphone en tablet via Play Store of App Store. Zoek op de naam van het museum en download de bijbehorende app!

1. Rijksmuseum Amsterdam

Luister naar de verhalen uit het Rijksmuseum, ontmoet Rembrandt en hoor waarom hij zo bijzonder is. Meer weten en meer zien door interviews met experts en kunstenaars.

2. Mauritshuis Den Haag

Met informatie over alle schilderijen in het museum en bij de belangrijkste kunstwerken extra audio-uitleg en filmpjes. Er is een korte tour langs de hoogtepunten of u kunt zelf op zoek gaan naar uw favoriete schilderijen.

3. Naturalis Leiden

Van de satijnblauwe prieelvogel tot wolharige mammoet, vrijwel alles uit de museumcollectie is op te zoeken. En avonturier Freek Vonk vertelt alles over zijn favorieten. Alsof je naast hem door het museum loopt.

4. Maritiem Museum Rotterdam

Er zijn twee tours binnen de app, een rondleiding door de museumhaven en een audiotour door het museumgebouw.

5. Kunstmuseum Den Haag

Kies uit actuele en vaste tentoonstellingen of zoek specifieke kunstwerken op nummer. Luister naar audiofragmenten, bekijk filmfragmenten en test je kennis.

6. De Lakenhal Leiden

Scan de kunstwerken waarover je meer wilt weten. Bekijk 360-graden foto’s van het gebouw, lees meer over de kunstwerken en beluister de verhalen van Museum De Lakenhal.