Oproep: ontslagen uit het ziekenhuis, maar nog niet naar huis

Is er ergens plek voor mij?

Vervolgzorg na het ziekenhuis is niet altijd beschikbaar
Getty Images

Je wordt ontslagen uit het ziekenhuis, maar je bent nog niet genoeg hersteld om alles thuis zelf te doen. Wat nu? Er zijn allemaal voorzieningen, maar die zitten vaak vol. Is er ergens een plekje vrij? Voor een artikel in Plus Magazine zijn wij op zoek naar mensen die willen vertellen over de opvang na het ziekenhuis.

Goed nieuws: je wordt ontslagen uit het ziekenhuis na een heupvervanging, een hartoperatie of een plotse ziekenhuisopname via de eerste hulp. Helaas kun je niet naar huis, want daarvoor ben je niet genoeg hersteld. Er zijn verschillende vormen van ‘vervolgzorg’ zoals een eerstelijnsverblijf, (geriatrische) revalidatie, een tijdelijk verpleeghuisbed of wijkverpleging aan huis. Maar daar moet dan wel plek zijn en die is er niet altijd. De transferverpleegkundige gaat druk op zoek en de zorgverzekeraar wordt soms ook ingeschakeld op zoek naar plek. Voor je het weet lig je dagenlang in het ‘verkeerde bed’ in het ziekenhuis, omdat er geen plek is waar je naartoe kan.

Reageer

Wij zijn op zoek naar mensen die dit is overkomen en die daarover hun verhaal willen doen in Plus Magazine. U komt dan met naam en achternaam in het blad en er wordt een professionele foto van u gemaakt.

  • Beschrijf kort in een mail hoe het is gegaan met uw ontslag uit het ziekenhuis. Het mogen positieve en negatieve ervaringen zijn. Was er plaats voor u? Hoe lang duurde het? Was de opvang goed?
  • Verder ontvangen we graag uw naam, adres, telefoonnummer en leeftijd. Stuurt ook een eigen foto mee, bijvoorbeeld van uw mobiele telefoon.

Reageren kan tot donderdag 27 oktober via gezondheid@plusmagazine.nl

Auteur