Mantelzorger op de bon

Veel mensen hebben waardering voor het werk van mantelzorgers. Nu is er een nieuwe manier om een mantelzorger een blijk van erkenning te geven: de jij-bent-tegoedbonnen.

Met deze tegoedbonnen kan iedereen een aardig aanbod doen aan een mantelzorger, zoals een keer boodschappen doen, een maaltijd koken, een klus naar keuze of een auto met privéchauffeur ter beschikking stellen. De bonnen zijn ontwikkeld door Mezzo, landelijke vereniging voor mantelzorgers. U vindt de tegoedbonnen op http://tegoedbon.mezzo.nl/. De 'Dag van de Mantelzorg' op 10 november is een mooie aanleiding voor zo'n gebaar, aldus Mezzo.

Tijd voor jezelf

Uit een recent onderzoek van Plus Magazine blijkt dat zo'n bon hard nodig is. 82 procent van de Pluslezers die voor een zieke partner zorgen, staan er (vaak) helemaal alleen voor. En 40 procent vindt het makkelijker om zélf hulp te geven dan om dit te organiseren. Ook de patiënten zitten er niet altijd op te wachten, dat een ander de zorg overneemt. Toch is dat niet verstandig. Rianne Hanning van Mezzo hierover: "Om de zorgtaken langdurig en gezond vol te houden, is het noodzakelijk dat je ook tijd voor jezelf over houdt."

Lees ook: als het niet goed gaat, durf ik niet weg te gaan; de invloed van mantelzorg op je relatie.

2 Comments

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 3-11-2016 - 10:19

Ik merk dat mijn reactie van daarnet werd ingegeven door de kop en teneur van het artikel. Het idee van de bonnen zelf vind ik best aardig.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 3-11-2016 - 10:07

Leuk voor wie zich gewaardeerd voelt met een tegoedbon. Ik vind het maar niks.
Wij willen dat mantelzorgers laten zien waar en door wie ze zich echt door geholpen en gesteund voelen. We willen graag hun verhalen laten zien omdat dat ook weer andere mantelzorgers kan inspireren. Maar niet alleen andere mantelzorgers... heel Nederland kan zien hoe je mantelzorgers steunt...
Mantelzorgers kunnen degene door wie ze zich gesteund of geholpen voelen nomineren voor een Mantelzorg Award. Daarmee draaien we de rollen om. Gewoon omdat het ook mantelzorgers een goed gevoel geeft om iemand in het zonnetje te zetten.
Meer weten, of iemand nomineren? zie www.mantelzorgawards.nl