PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Behoud AOW met 65 jaar in de bouw

De aannemers federatie Bouw en Infra pleit voor het behoud van de AOW in de bouw met 65 jaar en wanneer de werknemers een arbeidsverleden van 45 jaren hebben.

Het definiëren van wat een zwaar beroep is valt niet mee en blijkt zelfs juridisch moeilijk haalbaar. In de bouw hoeven ze echter niet lang na te denken. De Aannemersfederatie Bouw en Infra pleit er dan ook voor om de AOW met 65 jaar mogelijk te houden voor mensen die in de bouw werken of er een arbeidsverleden van 45 jaar hebben. Ondanks inspanningen om ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid in de bouw te verminderen zal de bouw altijd een zwaar beroep blijven.

Minister Kamp van Sociale Zaken gaf gisteren al aan dat hij op aandringen van de PvdA en de ChristenUnie op zoek gaat naar mogelijkheden om de AOW voor mensen met een laag inkomen, zwaar beroep of lang arbeidsverleden mogelijk te houden. Hij krijgt nu dus ook steun uit de bouwwereld.

Bron(nen):

Reactie toevoegen