'Erica op reis' nu ook als boek

Het geliefde tv-programma ‘Erica op Reis’ van omroep Max, waarin ex-topzwemster, politicus en nu tv-presentator Erica Terpstra de wereld rondreist, heeft een vervolg gekregen.

Het boek, dat net als de tv-serie ‘Erica op Reis’ heet, beschrijft vele landen die ze voor de tv-serie heeft bezocht, aangevuld met leuke achtergrondweetjes.

‘Reizen met verwondering’ is de goed gekozen ondertitel. Erica’s kracht is namelijk de openheid en warmte waarmee ze al haar hele leven lang mensen in de hele wereld tegemoet treedt. Dat levert mooie ontmoetingen op, waar Erica enthousiast over vertelt. Zoals de ontmoeting met een jonge bewaker in een Afrikaans wildpark, met wie ze op een avond in 1977 een flesje water deelt. Haar nieuwsgierigheid voor buitenlandse mensen en culturen is toen gewekt, denkt ze. “De bewoners van deze wereld zijn prachtig en verwonderen me iedere keer weer”, schrijft Erica in haar voorwoord.

Extra leuk is dat er plekken worden beschreven waarmee ze een bijzondere band heeft. Zoals Indonesië, waar ze als kind een paar jaar woonde, en landen als Bhutan, Mongolië en Myanmar omdat ze veel belangstelling voor het boeddhisme heeft.

‘Erica op reis’ van Erica Terpstra, Kosmos Uitgevers, prijs € 21,99.