Extra geld voor ouderen en defensie

Getty Images

De twee coalitiepartijen mogen ieder 375 miljoen uitgeven aan voor hen belangrijke zaken, de VVD kiest voor defensie, de PvdA voor ouderen en vaders. Er gloort zelfs hoop voor inkomenscompensatie.

Het kabinet spreekt deze week over de begrotingen van volgend jaar. Door de aantrekkende economie is er extra geld beschikbaar. In 2016 is er 500 miljoen euro beschikbaar voor extra uitgaven, vanaf 2017 zelfs 375 miljoen euro. De VVD kiest ervoor om defensie te ondersteunen. De PvdA geeft nieuwe vaders vanaf 2017 drie extra dagen verlof, wat 75 miljoen euro kost. Verder geeft de PvdA volgend jaar al 133 miljoen aan verpleeghuizen om de zorg te verbeteren en ook komt er extra geld voor activiteiten in verzorgingshuizen.

Reparatie van koopkracht

Tenslotte uitten de ministers van Financiën en Sociale Zaken zich positief over de reparatie van het verlies aan koopkracht door ouderen. Details wilden ze nog niet geven, die maken ze met Prinsjesdag bekend. Ook premier Rutte was vorige week vaag over de reparatie van de koopkracht, maar de signalen van de bewindslieden geven de indruk dat het grote verlies aan koopkracht dat ouderen hebben geïncasseerd iets verzacht gaat worden.
Bron 
  • Proud to be Senior