Met pensioen zonder feest

Slechts 3 procent van de werknemers die bijna met pensioen gaan staat een afscheidsfeest met alles er op en er aan te wachten, maar van de meesten hoeft zo’n feest niet.

De meeste werknemers die hun werkzame leven afsluiten hoeven geen groot feest of afscheidsreceptie. 37 procent vindt het een verplichting en 18 procent vindt het zonde van het geld. Dat blijkt uit een onderzoek dat Blooming trainingsbureau heeft laten uitvoeren onder 700 Nederlanders in de leeftijd van 60 tot 70 jaar. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 3 procent een afscheidsfeest krijgt met alles er op en er aan. Bij een kwart wordt helemaal niets georganiseerd en 15 procent krijgt een etentje of bijeenkomst met de directe collega’s. Ook op een afscheidsspeech zitten de scheidende werknemers niet te wachten, van de helft hoeft het niet en als er dan toch een speech moet komen, dan geeft één op de vijf de voorkeur aan een collega of direct leidinggevende die wat zegt. Slechts 10 procent wil een toespraak van de directeur.

Het afscheidscadeau dat de bijna gepensioneerden het liefst zien is op nummer één; geld, nummer twee; een uitje met de partner en drie; iets tastbaars.

Bron(nen):

1 Reactie

Door F.Hessels (niet gecontroleerd) op do, 3-4-2014 - 20:45

Met pensioen gaan betekend een paar maanden zonder AOW.Dat is alles behalve feestelijk.