Ouderen kijken digitaal & regionaal

KPN Digitenne heeft onderzoek laten doen naar het kijkgedrag van de Nederlander. Naast de landelijke kanalen kijkt de Nederlander vaak naar een regionaal kanaal. Vooral ouderen.

Op de hoogte blijven van het regionale nieuws kan via de krant of internet; veel ouderen gebruiken daarvoor de regionale televisie.

KPN Digitenne deed onderzoek naar het kijkgedrag en vond als resultaat dat ouderen liever naar regionale televisie kijken dan jongeren. Van de 50-plussers kijkt 31 procent bij voorkeur regionaal tegen 9 procent van de jongeren. Mannen kijken iets vaker regionaal (29 procent) dan vrouwen 22 procent. De actuele berichtgeving is het meest populair. Ongeveer 30 procent van de kijkers wil meer regionale programma’s zien op de landelijke zenders, maar dan niet in dialect, dat gaat de meeste toch te ver.

Van alle regio’s zijn de Gelderse kijkers het meest positief over hun regionale zender. Van hen vindt 25 procent de kwaliteit van de regionale zender beter dan de landelijke zenders. Het landelijk gemiddelde is 15 procent.