Ouderen zijn het meest tevreden

65+ geniet het meeste

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn 65-plussers het meest tevreden over hun leven. Over het algemeen is de Nederlandse bevolking tevreden over zijn woning en het minst over de financiën.

Uit de meest recente cijfers van het centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het overgrote deel van de Nederlanders in 2012 tevreden is met het leven in het algemeen. Ouderen, 65-plussers, zijn het vaakst tevreden bijna 60 procent, tot 55 jaar ligt dat percentage niet hoger dan 40 procent. Het betreft dan de algemene tevredenheid over zowel de woning, woonomgeving, persoonlijke relaties, de hoeveelheid vrije tijd, werk/dagelijkse bezigheden en de financiële situatie.

Woning is bron van geluk
Op onderdelen kan de tevredenheid verschillen. Voor 85 procent zijn we in Nederland ongeacht leeftijd tevreden over onze woning, het minst (erg) tevreden zijn we over de financiële situatie en de hoeveelheid vrije tijd. Over de financiële situatie is 7 procent ontevreden en 20 procent tevreden noch ontevreden. Over de beschikbare vrije tijd is 70 procent van de mensen tussen de 25 en 55 jaar tevreden, bij 65-plussers is dat opgelopen naar 90 procent.

Bron(nen):
Trefwoorden: