Push-ups goed voor u

Bewegen is goed voor u, dat schrijven we hier regelmatig, maar nu pleiten Amerikaanse onderzoekers van de East Carolina University voor krachttraining. Niet alleen omdat het goed is voor u het verminderd vooral ook het aantal ziekenhuisopnamen ten gevolgen van een valpartij. 

Sinds kort is bekend dat krachttraining je hele conditie verbeterd en je lichaam gezonder maakt. Vooral opdrukken stimuleert de gezondheid. Bij het opdrukken vanaf de grond gebruik je niet alleen je armen, maar ook de spieren in je borst, heupen en buik doen mee.  Wie regelmatig aan krachttraining doet verliest minder spierkracht bij het ouder worden en belangrijker nog verbetert de coördinatie tussen armen en hersenen, dit kan helpen bij het breken van een val volgens de onderzoekers.

Direct beginnen met het doen van push-ups kan frustrerend zijn, begin met jezelf op te drukken tegen het aanrechtblad gaat dat goed dan kunt u steeds een beetje dichter naar de grond. In het verleden is er volgens de onderzoekers erg veel aandacht geweest voor aerobics, maar is de krachttraining vergeten, dat is jammer want juist de combinatie maakt het lichaam sterker en gezonder.