Rente Postbank extreem laag

De Postbank heeft de afgelopen tijd de rente steeds meer verlaagd en daarmee een extra winst behaald van 140 miljoen euro. Ook andere groot banken vergoeden een extreem lage rente terwijl het toch echt anders kan.

Uit interne stukken van de Postbank die de Volkskrant in haar bezit heeft blijkt dat de rente die vergoed wordt op de vier spaarvormen van de Postbank verlaagd is met als gevolg extra winst voor de bank. De internetspaarrekening van de Postbank geeft nu nog maar 2,5 procent rente, en de 'plusrekening' biedt momenteel een rente van een half procent. De Postbank is echter geen uitzondering, de ABN-AMRO komt ook niet snel verder dan een procent, bij Fortis krijgt u die ene procent wat sneller.

Toch kan het anders, dat bewijzen de 'buitenlandse' banken wel. Zij bieden op een direct opneembare spaarrekening al snel 4,5 procent en zet u de rente een jaar vast dan krijgt u nog eens een kwart procent extra. Deze buitenlandse banken zoals de AK bank en Credit Europe Bank hebben allen een vergunning van De Nederlandse Bank en doen mee aan de garantieregeling. Een beetje spaarder kiest eieren voor zijn geld en vraagt tenminste eens informatie op bij een van de andere banken of bezoekt www.sparen.pagina.nl