Welke stad pakt de titel ‘Beste Binnenstad 2020’?

Om de drie jaar wordt de titel ‘Beste Binnenstad’ uitgereikt. Dit jaar maken onder andere de stadscentra van Arnhem, Utrecht en Zwolle kans op de titel. Roermond, Uden en Sneek maken ook kans op de titel, maar dan in de categorie middelgrote binnensteden.

Per categorie (grote en middelgrote binnensteden) zijn in totaal 10 binnensteden geselecteerd. Zeven binnensteden worden geselecteerd op basis van de ‘Binnenstadbarometer’. De resterende steden krijgen een zogeheten ‘wildcard’.

Alle worden geacht een bidbook te maken, een plan waarmee je aangeeft hoe je een bepaald project gaat winnen. De twee finalisten worden op 9 maart bekendgemaakt.

Initiatiefnemer is Platform Binnenstadsmanagement, een organisatie die professionele samenwerking in centrumgebieden ondersteunt en organiseert. Almere en Breda voeren momenteel de titel ‘beste binnenstad’.

Welke grote binnenstad (meer dan 550 publieksgerichte functies in het centrum) heeft volgens u het mooiste stadscentrum?

Reactie toevoegen

42 Comments

Door Willy van Ekert (niet gecontroleerd) op vr, 24-1-2020 - 18:20

Maastricht is de mooiste stad

Door TV (niet gecontroleerd) op do, 23-1-2020 - 13:41

Waarom staat Maastricht er niet bij?,absoluut is de mooiste stad/binnenstad van Nederland!

Door marita (niet gecontroleerd) op wo, 22-1-2020 - 19:49

Het is een mooie stad om doorheen te lopen. Genoeg te zien en veel verrassinkjes om verschillende hoeken. Veel mooi oud gecombineerd met mooi nieuw.Behalve het Xenosgebouw en de winkels daarom heen.

Door A.Hoekstra (niet gecontroleerd) op wo, 22-1-2020 - 17:22

Leeuwarden heeft een compacte binnenstad met veel historiewaar je voor open moet staan. Heel netjes. Het historisch centrum geeft gratis excursies.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 22-1-2020 - 11:39

Geluk

Door ga toch fietsen... (niet gecontroleerd) op wo, 22-1-2020 - 10:20

Waarom moet alles altijd een competitie zijn???
Steden vergelijken, appels met peren.
Ik vind het centrum van mijn stad enorm lelijk, Rotterdam, maar een heerlijke stad met prima burgemeester om te wonen. Veel op de fiets, prima te doen!

Door Wouters (niet gecontroleerd) op ma, 20-1-2020 - 17:13

Het is foute keuze door Tilburg in deze lijst te plaatsen omdat het hele centrum op de schop gaat en het op dit moment een grote bouwput is helaas!

Door Ted (niet gecontroleerd) op zo, 19-1-2020 - 22:22

Zwolle is compact, schoon, overzichtelijk, omringd door mooie gebouwen, en beschikt over gezellige restaurants. Ik woon er zelf niet.

Door Hans (niet gecontroleerd) op zo, 19-1-2020 - 16:45

Pracht binnenstad. Geweldig museum. Veel activiteiten. Echte carnaval-stad Vrijdagochtend en zaterdag de hele dag markt. Plus de horeca met voorop de Librije!!!

Door Gérard van Dijk... (niet gecontroleerd) op zo, 19-1-2020 - 01:50

Wij hebben het vorige jaar de zgn. Boeijendag gehouden en het zeer naar onze zin gehad (de warme & de koude kant en waren met 16 personen)
Als lopend en met de tuf-tuf gereden; de stad doet intiem aan met de
smalle historische straatjes, gevels en leuke winkeltjes, geen overdreven autoverkeer, het gíng er allemaal rustig aan toe met mooi weer.