De mooiste stranden van de Algarve

Portugal is een veelzijdig en warm land. Liefhebbers van mooie stranden zijn in de Portugese Algarve ook zeker aan het goede adres. Wij hebben de vijf mooiste stranden uitgelicht.

5. Salema, Algarve
Een vissersdorp in het westen van de Algarve tussen Sagres en Lagos. Het leven is hier rustig en loom. De grote trots van het dorp: een lang zandstrand, ingeklemd tussen twee enorme kliffen. Het strand is zeer schoon en bezit dan ook de Blauwe Vlag: is dé onderscheiding voor schone en veilige havens en stranden. Een soort Michelinster voor stranden!

4. Tavira, Algarve
In het oosten van de de Algarve vindt u nog een relatief onbekend strandje. Het stadje Tavira ligt niet ver van de Spaanse grens en heeft duidelijk Moorse invloeden op de kleine witte huisjes. Na tien minuten op de boot zit u op het autovrije Ilha da Tavira, een paradijsje met geweldige zandstranden omgeven door duinen.3. Praia da Amoreira, Aljezur, Algarve
Het best bewaarde geheim van de Algarve. Dit uitgestrekte strand kent heerlijke minibaden tussen de rotsen. De zee is hier kalm en warm. Geen massa's toeristen met gillende kinderen, geen luide muziek, strandtenten of andere commerciële activiteiten.Dit strand is bedoeld voor de liefhebbers. Er is één restaurantje te vinden met lekkere visgerechten op het menu. U vindt dit strand vlakbij het dorpje Aljezur.

2. Praia de Rocha, Portimao
Een uur bij Faro vandaan vindt U de stad Portimao. Van heinde en verre komen mensen hiernaartoe om heerlijke visschotels en vers gevangen zeevruchten te proeven. Maar de echte aantrekkingskracht gaat uit van het goudgele strand Praia de Rocha.

1. Dona Ana, Algarve
Met witte zandstranden, fantastische rotsformaties die uit de zee omhoog komen en de serene rust en schoonheid van de zee. De strandjes in Lagos behoren tot de internationale top. Dona Ana is met afstand het meest spectaculaire strand van Portugal en U moet er als strandliefhebber geweest zijn.

Overwinteren met Plus in de Portugese zon

6 Comments

Door Guss (niet gecontroleerd) op vr, 22-12-2017 - 13:44

wat jammer dat bijna alle genoemde stranden voor de (oudere)Pluslezer niet bereikbaar zijn

Door Ebe (niet gecontroleerd) op ma, 11-12-2017 - 17:17

Vergeet ook Algar Seco en Marinha niet!

Door U. Smink (niet gecontroleerd) op ma, 20-2-2017 - 10:46

Heel mooi strand van Armacao de Pera naar het oosten richting Ponta Castelo. Kilometers lang heel rustig mooi schoon strand.Zelf zit ik al een aantal jaren in het dorpje Pera met auto direct bij het app. inbegrepen (primaviera). Je zit slechts 10 km van Albufeira. Je kan er alle kanten uit. en het strand is op vele plaatsen zo te bereiken.

Door R. van der Schaaff (niet gecontroleerd) op ma, 5-10-2015 - 10:22

Bij de mooiste stranden van de Algarve mis ik het strand van Manta Rota, Altura en Monte Gordo.Hier zijn geen bergen, maar kleine duinen en een heel breed hagelwit strand, zoals je wel eens op die reclamefoto's ziet.

Door M (niet gecontroleerd) op za, 3-10-2015 - 01:27

De Algarve is een heerlijk gebied en mooie stranden in het verleden vele malen geweest Albufeira is het meest gezellige plaats aan de Algarve je heb er vele restaurants en s'avonds veel vertier.En de stranden zijn heel schoon en mooi.
Algarve zeer aanbevolen.