Dit zijn de 5 mooiste plekken in Portugal

Getty Images

Portugal zit vol mooie en verrassende bezienswaardigheden. PlusOnline heeft voor u vijf bijzondere plekken geselecteerd.

1. Porto - porthuizen bezoeken

Porto is de op één na grootste stad van Portugal. Het ligt aan de oevers van de rivier de Douro en is een belangrijke havenstad waaruit port over de hele wereld wordt geëxporteerd.

De brug heeft twee uiteinden: de stadskant waar Porto ligt en de kant van Vila Nova de Gaia waar verschillende porthuizen liggen, zoals Sandeman, Offley & Ferreira. U kunt bij meerdere porthuizen terecht voor een rondleiding in de kelder en na afloop kan er natuurlijk geproeft worden.

Getty Images

2. Lissabon - Torre de Belém

De Toren van Belém is een verdedigingstoren aan de oever van de rivier de Taag in Belém, een voorstad van Lissabon.

De toren is in begin 16e eeuw opgericht om de ontdekkingsreizen van Vasco da Gama en de grandeur van de Portugese macht te herdenken. Torre de Belém is in 1983 op de Werelderfgoedlijst gezet en dus zeker het bezoeken waard.

Getty Images

3. Sintra - kastelen en paleizen

Sintra ligt 30 km ten westen van Lissabon en staat sinds 1995 ook op de Werelderfgoedlijst. De stad heeft een mooie ligging. Het is er koeler dan in de rest van Portugal omdat het in een heuvelachtig gebied ligt. Al deze factoren maken Sintra tot dé vakantiebestemming van Portugal. Het plaatsje staat vol met fraaie kastelen en paleizen. Kortom een plaatsje vol geschiedenis.

Getty Images

4. Serra da Estrela - wandelen in Portugal

De Serra da Estrela is sinds 1976 een natuurpark. Met ruim 100.000 hectare is het het grootste natuurpark én de grootste bergketen van Portugal. Hier klim je tot maximaal 2000 meter hoogte, langs slingerende bergwegen en steile afgronden.

Het landschap bestaat uit indrukwekkende rotspartijen met daartussen vlakten bedekt met borstelgras. Perfect voor een wandeling dus.

Getty Images

5. Guarda - hoogste stadje van Portugal

Als u geen genoeg kunt krijgen van de hoogte en de rotsachtige omgeving, bezoek dan ook Guarda, het hoogst gelegen stadje van Portugal. Stadspaleizen, stille pleinen, kleine kerken en middeleeuwse huizen wachten in de binnenstad op uw bezoek.

Getty Images
Auteur