De Algarve: dé bestemming voor de echte golfliefhebber

De Algarve staat dankzij het heerlijke klimaat bekend als een van de meest aantrekkelijke regio's in Europa om te golfen. De regio kent vele hoogwaardige golfbanen, veelal ontwikkeld door bekende golfarchitecten. Bekende golfbanen in Algarve zijn Quinta do Lago, Vale do Lobo en Monte Rei Golf & Country Club.

Golfen in het binnenland van de prachtige Algarve, of met uitzicht op zee! Er zijn zoveel mooie golfbanen die op u wachten. Het mediterrane klimaat in Algarve is erg aangenaam en mild, dankzij de Atlantische Oceaan. De Algarve behoort in Europa tot de regio's met de meeste zonuren, maar liefst 3.000 zonuren per jaar. Dit maakt golf in Algarve erg aantrekkelijk voor de liefhebbers.

Meer dan 20 golfbanen

U heeft in deze regio keuze uit meer dan 20 golfbanen met vele beroemde als: Dom Pedro Victoria, Old Course Quinta do Lago, Faldo, O’ Connor, Vale do Lobo en San Lorenzo. Zowel Victoria als San Lorenzo horen bij de absolute wereldtop qua banen. Naast de bekende westelijke Algarve is nu ook het oostelijke Algarve sterk in opkomst met de exclusieve golfbaan Monte Rei als paradepaardje. Quinta do Vale, Quinta da Ria en Quinta da Cima zijn ook een waar genot om te spelen voor zowel de beginnende als de gevorderde golfer!

Veel golfbanen in Algarve liggen daarbij ook nog eens langs de prachtige kust. Een van de beste golfbanen in Algarve ligt op Monte Rei Golf & Country Club. De golfclub in Algarve beschikt over een 18-holes, par 72 Championship course. Deze baan heeft een onderscheidende vormgeving en is bovenal heel uitdagend om te spelen. Elke hole heeft wel iets speciaals wat golf in Algarve zoveel charme geeft.

Of probeer de Oceânico Faldo Course. Deze 18-holes, par-72 championship golfbaan ontworpen door golfarchitect Sir Nick Faldo vereist strategisch denken om goed te scoren. Of misschien de Oceanico O’Connor Jnr. Course. Deze golfbaan beschikt over 18 uitdagende holes. De vele waterhindernissen en vormgeving vragen om nauwkeurigheid.

De Algarve wacht op u

Naast golf heeft Algarve nog veel meer te bieden, zoals de mooie stranden, kustlijn, natuurgebieden en de badplaatsen: Albufeira, Portimao en Quarteira. Ook Lagos en Villamoura behoren tot de mogelijkheden. Dit maakt het land heel divers en aantrekkelijk om te bezoeken!

Bron: nl.leadingcourses.com