Dit zijn de 9 populairste plekken ter wereld

Toeristen vind je in alle uithoeken van de wereld. Topattracties worden dagelijks bedolven met nieuwsgierige bezoekers. Welke plekken trekken wereldwijd de meeste mensen?

9. Niagara Falls, Ontario/New York

De Niagara Falls bestaan uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Het verval van de watervallen is niet groot (gemiddeld 60 meter), maar de breedte en de hoeveelheid water die passeert maken ze tot een spektakel. Aan de Amerikaanse kant kun je vlak bij de rand staan om recht naar beneden te kijken. Als je dat durft, tenminste.

Aantal bezoekers per jaar: 22 miljoen

8. Sensoji-tempel, Tokio

De oudste en meest beroemde tempel van de hoofdstad van Japan. Hij stamt uit het jaar 645 en heeft al het natuurgeweld sinds die tijd wonderbaarlijk genoeg doorstaan. Om de tempel te bezoeken, hoef je geen entreeprijs te betalen. Naast de Sensoji-tempel bevindt zich een imposante pagode van vijf verdiepingen hoog.

Aantal bezoekers per jaar: 30 miljoen

7. Meiji-heiligdom, Tokio

De Meiji Shrine is een andere trekpleister in Tokio. Dit altaar is gebouwd ter ere van de eerste keizer van het moderne Japan, keizer Meiji. Het origineel werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vernield door luchtaanvallen en is in 1958 volledig herbouwd. Het ligt in een groot park in Shibuya, op loopafstand van Harajuku Station.

Aantal bezoekers per jaar: 30 miljoen

6. The Strip, Las Vegas

'Welcome to fabulous Las Vegas', staat er op het bord als je de Amerikaanse stad binnenrijdt. Want dat is het: groots. Alles in Las Vegas draait om feesten en gokken. Het is dan ook geen wonder dat de stad ieder jaar massa's toeristen trekt.

Aantal bezoekers per jaar: 30,5 miljoen

5. Union Station, Washington D.C.

Dag in, dag uit haasten meer dan 12.000 Amerikanen zich van perron naar perron op Union Station, op weg naar hun werk of naar huis. Daar komen nog eens miljoenen toeristen bij die vanaf dit station een tour beginnen door de hoofdstad. Reizigers die te maken krijgen met enige vertraging zullen minder treuren dan hier; de 70 verkooppunten zullen het leed ongetwijfeld verzachten.

Aantal bezoekers per jaar: 40 miljoen

4. Central Park, New York

Deze lijst is natuurlijk niet compleet zonder de wereldberoemde Big Apple. Central Park is niet eens het grootste groene gebied van New York, maar wel het bekendst en meest bezocht. Het langwerpige park strekt zich uit over vier kilometer en heeft een totale oppervlakte van 341 hectare. De aanleg van Central Park nam zestien jaar(!) in beslag. In die periode was er meteen ruimte voor meer dan een half miljoen bomen en planten.

Aantal bezoekers per jaar: 40 miljoen

3. Times Square, New York

We blijven nog even in 'The City That Never Sleeps'. Een andere razend populaire trekpleister in New York is Times Square, dé plek voor mensen die houden van Broadway shows, megawinkels en het echte, grote leven in de VS. Times Square is zo massaal en chaotisch, dat er sinds een paar jaar speciale voetgangersgebieden zijn aangelegd.

Aantal bezoekers per jaar: 50 miljoen

2. Plaza de la Constitución, Mexico-Stad

Op dit centrale plein in het historisch centrum van de Mexicaanse hoofdstad, ook wel bekend als het 'Zócalo', kijk je als bezoeker je ogen uit. Zeker de Kathedraal maakt als grootste kerk van Latijns-Amerika een imposante indruk. Om de nationale trots uit te beelden, wordt dagelijks de groen-wit-rode vlag gehesen in enorm formaat. Aan ruimte voor massa's mensen geen gebrek: Plaza de la Constitución heeft een oppervlakte van 47.000 m².

Aantal bezoekers per jaar: 85 miljoen

1. Grote Bazaar, Istanboel

Toch kan maar één plek de kroon spannen. Het is misschien moeilijk te bevatten dat een plek die jaarlijks 85 miljoen bezoekers trekt alsnog moet buigen. De populairste plek ter wereld is namelijk de Grote Bazaar in de Turkse stad Istanboel. Van handgemaakte kleden tot koper en Byzantijnse juwelen; er is geen plek ter wereld waar het menselijk oog zo geprikkeld wordt door mooie spullen en producten.

Aantal bezoekers per jaar: 92 miljoen

Bronnen: droomplekken.nl, travelandleisure.com

Dit zijn de reistrends van 2016
De elf mooiste plekken ter wereld

3 Comments

Door Maria (niet gecontroleerd) op ma, 17-10-2016 - 17:51

de Waddeneilanden in Nederland, natuurlijk.
Het zuiden van Ierland en met name de westkust daarvan, aan de Atlantische Oceaan.
Sommige Ned. reisorganisaties gaan er naar toe, w.o. Bolderman vlieg-/busvakantie.
Geweldig! Het hoeft allemaal niet zo ver, om het formidabel te hebben!

Door Berend (niet gecontroleerd) op ma, 17-10-2016 - 13:55

Een paar keer New York en twee keer Tokyo. Geen metro van Moskou of opera in Sydney. Raar lijstje dus.

Door Truus Brouwer (niet gecontroleerd) op di, 11-10-2016 - 16:13

Alleen de Grand Bazar bezocht. Istanbul is gewoon top.