Puur Noorwegen

De beste manier om met de ruige en ongerepte Noorse kust kennis te maken is een cruise. Kom aan boord en geniet.

Witte, hoog oprijzende bergen onder het geheimzinnige noorderlicht in de winter, een zon die niet meer ondergaat in de zomer: voor reizigers uit het vlakke Nederland is het noorden van Noorwegen een sprookjeslandschap. Met regenbogen midden in de nacht en oranje, roze en rode wolken in een blauwe hemel. Hoge bergen, met zelfs in de zomer nog wat sneeuw erop, rijzen op uit zee.

Waar het land op de oceaan stuit, zijn kleine houten nederzettingen gebouwd door boeren en vissers. Met wat geluk kun je zeearenden zien zweven of groepjes orka’s op zalm en haring zien jagen. De kust van Noorwegen is prachtig en het hoogtepunt zijn de Lofoten. Zelfs de met natuurschoon bijzonder verwende Noren beschouwen deze eilandengroep als het kroonjuweel van hun land.

Lekker cruisen

Een reis langs de Noorse kust met de auto kan vermoeiend zijn vanwege het geringe aanbod aan wegen en vele ferry-oversteken. Een cruise is een aantrekkelijk alternatief. De fjorden zijn heel diep, waardoor een schip ver het binnenland in kan varen. Onderweg genieten passagiers van de ruige rotswanden met vaak spectaculaire watervallen. 

Plus Magazine organiseert van 9 tot 22 juni 2019 een exclu­sieve Noorse cruise met de MS ­Astoria inclusief Nederlands­talige excursies en lezingen ­onderweg. 

Bron(nen):