Zo zag de reis van Plus-vlogster Linda eruit

Linda Hes was op reis door Nicaragua, waar ze Spaanse lessen heeft gevolgd en haar bijzondere ervaringen met ons deelde in vlogs. Zo zag haar avontuur eruit!

Ticket is geregeld, de eerste twee nachten zijn geboekt. Plus-vlogster Linda Hes gaat Spaans leren en reizen door Nicaragua. Maar eerst inpakken! En wel zo min mogelijk, zodat ze lekker mobiel is en niet hoeft te sjouwen.

Managua is de eerste etappe van haar reis. Met plattegrond op zak loopt ze 3,5 uur te zweten om de historische wijk te zien. Al zag ze het er niet aan af, het paleis was toch ouder dan ze dacht!

Twee uur scheuren in een busje en Linda is in Granada. Wat een verschil met Managua. Hier ziet ze in het centrum terrasjes, restaurants en mooie gebouwen. Een prima plek om met Spaans te beginnen..

Surfdorp Juan Del Sur is een heerlijke plek voor Linda om verder te gaan met Spaanse les. We nemen ook een kijkje in haar hostel op de slaapzaal. En op het strand wordt nog flink gewerkt om de schade van storm Nate te herstellen.

Met de chickenbus, fiets, ferry, boot en taxi reist Linda inmiddels door zuid- en midden-Nicaragua. Na een paar dagen op het eiland Ometepe gaat ze via de hoofstad Managua verder. Acht uur later(!) staat ze voor haar hostel in de stad Leon..

Op het dak van de cathedraal van Leon. Roetsjen op een houten plank van een actieve vulkaan. Een middagje strand. In Leon is genoeg te doen voor Linda na haar Spaanse les!

Ze heeft momenteel een forse schaafwond die ook nog gaat ontsteken, dus even rustig aan met een weekend Spaans in de bergen. Niet te veel lopen? Geen probleem! Dan toch op een paard, ook al heeft ze dat bijna 50 jaar niet gedaan..

Een flinke wandeltocht, dat was haar plan daar in de bergen vlak bij Matagalpa. Linda twijfelde een beetje of ze dat wel kon. Nergens voor nodig. Want van haar plannen kwam niet veel terecht..

Nu ze eindelijk in de buurt was, wilde ze dolgraag de tocht door de Somotokloof maken. Maar dat kon niet! Met een infectie aan haar knie was water zeker geen goed idee. Toen de wond was genezen, is ze speciaal teruggereisd naar Somoto om die canyontocht alsnog te maken.

Het is voor Linda nog tien dagen relaxen op de Corn Islands in het Caribische deel van Nicaragua, en dan gaat ze weer naar huis. Jammer dat het weer niet meezit voor het laatste deel van haar reis. Heel veel regen en een flinke storm!