Collectieve zorgpolis: zelfde dekking, maar 10% goedkoper

De volle mep betalen voor de zorgverzekering is niet nodig, omdat er voor bijna iedereen wel een collectief met korting te vinden is.

Mensen die overstappen moeten ervoor zorgen dat ze zich aansluiten bij een collectieve zorgverzekering. Dat zegt directeur Peter Ruys van de Zorgkiezer, een van de vier grote financiële vergelijkingssites. Ruim 70 procent van de mensen heeft dat al gedaan, de meeste via het bedrijf waar ze werken.

Korting
Volgens Ruys zijn de prijzen van basis- en aanvullende verzekeringen van de grote zorgverzekeraars, er ook in 2013 op gericht dat de meeste mensen via het een collectief 8 tot 10 procent korting zullen bedingen. Ook Verzekeringssite.nl, partner van PlusOnline en Geld & Recht, biedt deze kortingen in een aantal gevallen.

Teveel betalen
“Ik herhaal nog maar eens dat particulieren die dat niet doen, eigenlijk nog steeds gewoon teveel betalen”, zegt Ruys. ,,Je ziet het aan de prijsstelling van de grote vier grote aanbieders, ze kosten allemaal rond de 106 euro. Maar ze hebben allemaal een paar goedkope merken, zoals Anderzorg, FBTO, Bewuzt of CZ Direct. Die zijn 8 procent goedkoper en kosten dus precies evenveel als de grote merken met hun collectiviteitkorting.

Maatschappelijke organisatie
Particulieren hoeven niet per se bij een groot bedrijf met een collectieve zorgverzekering te werken, om toch de korting te krijgen. Een lidmaatschap van een maatschappelijke organisatie, zoals een vak- of ouderenbond, sportvereniging, patiëntenorganisatie, Rode of Groene Kruis, of van een vereniging als Eigen Huis, is al genoeg om met eenzelfde dekking toch goedkoper uit te zijn. Agis geeft naast de korting ook nieuwe klanten eenmalig 75 euro retour.

Vergelijkingssite
Het boeken via een vergelijkingssite is ook al voldoende om 5 tot 8 procent korting te krijgen. Maar ook mensen die een rekening hebben bij de Rabobank, of gewoon zzp’er zijn, krijgen korting. PMA is het grootste openbare collectief, dat een van de laagste premies (€93,50) berekent. Het bedrijf werkt samen met Menzis. Als iemand een collectieve zorgpolis afsluit, krijgt zijn familie dezelfde korting.

Meer dan €200 per jaar
Mensen die geen collectieve zorgverzekering afsluiten, doen zich in feite tekort. Als gezin laten ze soms meer dan €200 euro per jaar liggen, omdat een collectieve zorgverzekering voordeliger is. En omdat het aanbod van collectieve zorgverzekeringen groot is, kun mensen ook kiezen voor een polis met voorwaarden die persoonlijk gunstig zijn. De kortingen gelden meestal ook voor de aanvullende verzekeringen.

Overstappen
Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Vergelijk en bespaar vele honderden euro's!

 

vergelijken

Auteur 
Bron 
  • geldenrecht.nl