De vijf hoogtepunten van Tirol

Getty Images

Voor veel mensen is Tirol synoniem aan wintersport. Of u nu gaat voor de rust, de sneeuwzekerheid of de geroemde Oostenrijkse gezelligheid, in Tirol zit u goed. Aan de hand van beoordelingen op zoover.nl zetten Plusonline en Zoover de 5 hoogtepunten van Tirol op een rij. Zo weet u precies waar u de rust of juist die gezellige après-ski kunt vinden.

De vijf hoogtepunten van Tirol

  1. Uderns                       8,9
  2. Reith im Alpbachtal     8,9
  3. Obergurgl                  8,8
  4. Fiss                           8,8
  5. Ischgl                        8,6

1. Uderns (8,9)

Op de eerste plaats met een 8,9 staat Uderns. Deze wintersportbestemming ligt in een prachtige omgeving met echte Oostenrijkse gastvrijheid. Uderns is de ideale bestemming als u een rustige omgeving verkiest boven bruisende dorpen met veel après-ski. ‘Uderns is een klein en rustig maar mooi dorpje op nog geen vijf minuten van Kaltenbach af, daar is volop gelegenheid voor après-ski. Wij wilden juist na het skiën de rust opzoeken en hebben het hier gevonden.’ Aldus een bezoeker op Zoover over Uderns.

Uderns


2. Reith im Alpbachtal (8,9)

Op de tweede plaats, met ook een 8,9 staat Reith im Alpbachtal, een mooi dorp met de gezellige Oostenrijkse sfeer. Naast het skiën is het hier ook leuk schaatsen, op een bevroren meer in het centrum van het dorp. ‘Uitstekende bestemming voor een wintersportvakantie! Super skigebied zowel voor beginners als gevorderden. Het dorp is gezellig en intiem, je voelt je meteen thuis. Er is weinig après-ski maar daardoor is het rustig en ideaal voor de echte wintersporters.’ Aldus een bezoeker op Zoover over Reith im Alpbachtal.

Reith im Alpbachtal


3. Obergurgl (8,8)

Met een 8,8 staat Obergurgl, het hoogste kerkdorp van Europa, op de derde plaats. Dit dorp is de perfecte plaats om in alle rust te skiën én hierna gezellig te après-skiën. Heel fijn: u zult hier nooit last hebben van wachttijden bij de skiliften. ‘Geweldig skigebied! Zowel voor beginners als gevorderden is het hier goed toeven. Op de pistes vindt u veel goede eetgelegenheden en ook de après-ski is hier fantastisch. Wij komen hier zeker nog eens terug!’ Aldus een bezoeker op Zoover over Obergurgl.

Obergurgl


4. Fiss (8,8)

Op de vierde plaats staat het van oudsher boerendorp Fiss. De laatste decennia is Fiss echter uitgegroeid tot modern wintersportdorp zonder dat de nostalgie verloren gegaan is. Handig: door de gunstige ligging van de hotels en afdaling tot in het dorp, is een auto overbodig. ‘Uitstekend wintersportgebied met veel en goed onderhouden pistes en ook zeer goede liften. Omdat er tussen 23 en 6 uur een autoverbod geldt, kunt u ’s avonds genieten van de rust.’ Aldus een bezoeker op Zoover over Fiss.

Fiss


5. Ischgl (8,6)

Last but not least staat het traditioneel Oostenrijkse dorp Ischgl, met een 8,6 op nummer vijf van dit lijstje. De combinatie van gezellige straatjes, nostalgie en trendy après-ski bars maakt Ischgl een erg populaire wintersportbestemming. ‘Uitstekende bestemming voor jong en oud. Er is hier voor iedereen ook nog genoeg te doen buiten het skiën om. Het is hier overal gezellig en ik denk niet dat er veel plaatsen zijn die Ischgl evenaren of overtreffen qua après-ski.’ Aldus een bezoeker op Zoover over Ischgl.

Ischgl

Bent u al in Tirol op wintersport geweest of gaat u nog? Vergeet dan niet ook uw beoordeling achter te laten op Zoover.nl.Missing media-item.
Auteur 
  • Floortje Gielen
Bron 
  • Zoover.nl